Srbija

07.05.2021. 15:06

Ministarstvo finansija

Autor: Nova Ekonomija

Danas isplata prvih 30 evra za korisnike socijalne pomoći i lica lišena slobode

Isplata prvih 30 evra pomoći počela je danas za 143.313 korisnika novčane socijalne pomoći i za 9.500 lica lišenih slobode, rekao je ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali.Mali je istakao da se građani koji će...

Foto: Nova ekonomija

Srbija

07.05.2021. 15:06

Isplata prvih 30 evra pomoći počela je danas za 143.313 korisnika novčane socijalne pomoći i za 9.500 lica lišenih slobode, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je istakao da se građani koji će danas dobiti pomoć za nju nisu prijavljivali već da im novac direktno leže na račun. Ista procedura važi i za penzionere koji su 30 evra u dinarskoj protivvrednosti dobili juče.

On je podsetio da penzioneri u septembru mogu očekivati uplatu od 50 evra, a drugih 30 evra u novembru. Uplata u iznosu od 60 evra za ostale građane počinje 12. maja, a očekuje se da će svima novac na računima biti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru, navodi se na sajtu Ministarstva finansija.

U drugoj polovini maja uplatu od 100 evra dobiće i Srbi na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a nezaposelnima u južnoj pokrajini će biti uplaćeno po 200 evra.

Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.

Prijava za 3.000 dinara pomoći za građane koji su dobili makar jednu dozu vakcine će trajati od 1. do 15. juna, a pravo na prijavu će imati stariji od 16. godina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.