Srbija

10.05.2021. 14:41

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Još 52 miliona za nagradnu igru sa fiskalnim računima

Za “nedostajuća sredstva” potrebna za realizaciju prvog kruga nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” Vlada Srbije je odobrila 52 miliona dinara iz tekućih budžetskih rezervi, navodi se u Rešenju objavljenom u Službeno...

Foto: Nova ekonomija

Srbija

10.05.2021. 14:41

Za „nedostajuća sredstva“ potrebna za realizaciju prvog kruga nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” Vlada Srbije je odobrila 52 miliona dinara iz tekućih budžetskih rezervi, navodi se u Rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Ukupna suma koja se izdvaja za potrebe nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” već je uvećana rebalansom budžeta, pa će tako umesto predviđenih 82,3 miliona dinara, za ove potrebe biti potrošeno 161,7 miliona dinara koji su uračunati u budžetu, kao i dodatnih 52 miliona iz budžetske rezerve. 

Najveće povećanje u budžetu, kada su u pitanju troškovi ove nagradne igre, odnose se na “poreze, obavezne takse, penale i kamate” koji će, kako se navodi u Zakonu o budžetu, državnu kasu koštati 98,2 miliona dinara.

Na zvaničnom sajtu “Uzmi račun i pobedi” navodi se da će nagradna igra biti organizovana u dva kruga – prvi krug od 15. maja do 25. juna 2021. I drugi krug tokom jeseni. 

Ukupni nagradni fond obuhvata 60 automobila i 16 stanova u Beogradu. U prvom krugu biće organizovano šest javnih izvlačenja nagrada na RTS-u, a prvo izvlačenje zakazano je za 15. maj, piše na ovom sajtu.

Prošle godine nagrade su bili automobili Fiat 500l i stanovi u Zemunskim kapijama i Beogradu na vodi.

Katarina Baletić

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.