Srbija

28.05.2021. 11:09

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Danas ističe rok za prijavu za poslednju polovinu minimalca

Poreska uprava Srbije saopštila je da 31. maja ističe rok za poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima za april 2021. godine, koja važi za sve privrednike korisnike bužetske pomoći koja se dodeljuje zbog pandemije. Pored t...

Foto: Pixabay

Srbija

28.05.2021. 11:09

Poreska uprava Srbije saopštila je da 31. maja ističe rok za poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima za april 2021. godine, koja važi za sve privrednike korisnike bužetske pomoći koja se dodeljuje zbog pandemije. Pored toga, ističe i rok za izjavu o prihvatanju državne pomoći koja će biti uplaćena u junu 2021. godine.

„Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podneta pojedinačna poreska prijava o obračunatim porezima i doprinosima za obračunski period april 2021. godine“, dodaje se u saopštenju.

Direktna davanja se isplaćuju bez izjave o prihvatanju pomoći onim privrednim subjektima koji ne podnose pojedinačnu poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima, koji nemaju zaposlene, nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade.

Više informacija, poreski obveznici mogu naći na portalu Poreske uprave Republike Srbije.

Takođe, oni mogu da se obrate Кontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i da se neposredno informišu na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

ŠTA DONOSI VLADINA UREDBA ZA POMOĆ O DOKAPITALIZACIJI?

Država je privredi građanima do sada pomoć u vidu minimalca, pomoć od 100 evra svakom punoletnom građaninu, prošle godine, kao i pomoć preznzionerima.

Ove godine privrednicima se isplaćuje polovina minimalca za tri meseca, građanima koji su to želeli već je isplaćeno po 30 evra, a pomoć su dobili i penzioreri.

Najavljeno je da će svi nezaposleni od 1. juna dobiti pomoć od po 60 evra, dok će svi građani koji su primili barem po jednu dozu vakcine protiv korona virusa, ako se za to prijave dobiti po tri hiljade dinara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.