Srbija

02.06.2021. 15:00

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Nordeus sa tri miliona dolara pokreće fondaciju za podršku obrazovanju

Pomoć deci da ostvare svoj potencijal i postanu šampioni u digitalnoj ekonomiji sutrašnjiceGejming kompanija Nordeus osnovala je fondaciju, sa početnim budžetom od tri miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji...

Foto: Nordeus

Srbija

02.06.2021. 15:00

Pomoć deci da ostvare svoj potencijal i postanu šampioni u digitalnoj ekonomiji sutrašnjice

Gejming kompanija Nordeus osnovala je fondaciju, sa početnim budžetom od tri miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji. Nadovezujući se na ono što su druge organizacije i institucije već postigle u okviru obrazovanja, Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija, navodi se u saopštenju.

Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.

„Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas. Svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost, ovde u Srbiji“, rekao je Branko Milutinović, suosnivač i generalni direktor Nordeusa. 

Najveća investicija kompanije Nordeus do sada

Nordeus je do sada ulagao u projekte podrške deci u ranim fazama života, od kampanje „Bitka za bebe„, kojom su opremljena neonatalna odeljenja širom Srbije kako bi bebe mogle da lakše započnu život, kroz razvojna savetovališta u domovima zdravlja, do saradnje sa UNICEF-om Srbija na kreiranju Halobeba aplikacije koja pomaže roditeljima u ranoj fazi razvoja njihove dece.

Nordeus je za podršku najmlađima i njihovim roditeljima tokom proteklih deset godina investirao više od milion dolara, a investicija od tri miliona dolara u Nordeus fondaciju, biće najveća u istoriji kompanije.

U 2017. godini sa strateškim ciljem razvoja snažne i globalno konkurentne digitalne ekonomije, kao i podrške novim generacijama u pripremi za 4. industrijsku revoluciju, Nordeus je bio jedan od osnivača Inicijative Digitalna Srbija (DSI). Samo godinu dana kasnije, zajedno sa još sedam gejming kompanija, osnovao je Srpsku asocijaciju industrije video igara (SGA), neprofitnu organizaciju usredsređenu na razvoj nacionalne industrije video igara.

Obe organizacije su osnovane sa vizijom poboljšanja kvaliteta života i rada u Srbiji, ali i uticaja na razvoj interdisciplinarnog učenja i algoritamskog razmišljanja u našem obrazovnom sistemu, kroz projekte kao što su Master 4.0, uvođenje specijalizovanih IT odeljenja u srednjim školama i programiranja u osnovnim školama.

„Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima“, dodao je Branko Milutinović.

Take-Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u indsutriji video igara, kupila je domaću softversku kompaniju Nordeus za 378 miliona dolara, navodi se u saopštenju. Dogovor podrazumeva tranaskciju od 225 miliona dolara u kešu, kao i 90 miliona dolara u novoemitovanim akcijama kompanije Take-Two.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.