Srbija

04.06.2021. 14:30

PKS

Autor: Nova Ekonomija

Mlekara Šabac će graditi fabriku u Moskovskoj oblasti

Mlekara Šabac planira da izgradi svoju fabriku u Rusiji i u tome ima podršku Trgovinsko industrijske komore Ruske Federacije (TIK RF), saopštila je Privredna komora Srbije (PKS). Mlekara Šabac će u toj fabrici proizv...

Foto: Pixabay

Srbija

04.06.2021. 14:30

Mlekara Šabac planira da izgradi svoju fabriku u Rusiji i u tome ima podršku Trgovinsko industrijske komore Ruske Federacije (TIK RF), saopštila je Privredna komora Srbije (PKS)Mlekara Šabac će u toj fabrici proizvoditi meki sir i jogurte od ruskih sirovina. 

„TIK RF će podržati izgradnju fabrike Mlekare Šabac i projekte drugih srpskih kompanija koje žele da prošire svoje poslovanje i da se što bolje pozicioniraju na ruskom tržištu“, poručio je Sergej Katirin predsednik TIK RF.

Mlečni proizvodi u praviće se po IFS standardu za rusko, kao i za druga strana tržišta, navodi PKS.

Katirin se u Sankt Peterburgu sastao sa predsednikom PKS Markom Čadežom, a razgovarali su i o mogućnostima izvoza softverskih rešenja iz Srbije u Rusiju i drugim važnim projektima.

„Naš izvoz softvera vredi oko 1,5 milijardi evra, a juče je u Rusiji završen veliki projekat srpske kompanije ‘Termovent’ koja je pustila u rad potpuno automatizovani proizvodni pogon fabrike lekova ‘Farmasintez – Nord’ koju je naša kompanija kompletno opremila svojim svetski poznatim ‘čistim sobama’, po sistemu  ključ u ruke“, rekao je Čadež. 

STRANO MLEKO OBARA CENU DOMAĆEG, IAKO JE IZVOZ PRESTIGAO UVOZ

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.