Svet

07.06.2021. 11:41

Agencija Tass

Autor: Nova Ekonomija

Rusija predstavila COVID-19 vakcine namenjene životinjama

Ruska Savezna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Rosselkhoznadzor u Mađarsku i Tajland je poslala dokumente za registraciju ruske vakcineza životinje protiv Covida 19, prenosi agencija Tass. Dodaje se da su u toku pregovori o registraci...

Foto: Pixabay

Svet

07.06.2021. 11:41

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, Roselhoznadzor saopštila je da je poslala dokumente za registraciju ruske vakcine za životinje protiv COVID-19, prenosi agencija Tass. Dokumenti su za sada otišli u Mađarsku i Tajland a pregovori se vode sa još 17 zemalja.

„Već smo formirali i poslali registracijski dosije u Mađarsku i Tajland. Mađarska, na primer, razmatra mogućnost registracije vakcine za pse“, rekao je šef te službe Sergej Dankvert.

Prema njegovom mišljenju, vakcina će biti tražena u zemljama jugoistočne Azije, jer tamo ima mnogo farmi na kojima ljudi žele da zaštite svoje životinje.

On dodaje i da interesovanje za tu vakcinu pokazuju i druge evropske zemlje i napominje da Rusija ne želi da diže njenu cenu, pa će ih smanjiti na minimum.

Objasnio je da cene vakcije protiv COVID-19 zavisiti od uslova isporuke i prevoza.

Ruska vakcina protiv korona virusa koja je namenjena ljudskoj populaciji delotvorna je u 92 odsto slučajeva, a njena proizvodnja na Institutu Torlak u Srbiji počela je pre nekoliko dana, kako je i ranije najavljivano.

SPUTNJIK PODELIO EVROPU I PRE PRVOG UBODA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.