Srbija

08.06.2021. 09:41

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Ozvaničena saradnja Unije poslodavaca i Instituta ekonomskih nauka

Unija poslodavaca Srbije saopštila je da je sa Institutom ekonomskih nauka potpisala ugovor o saradnji. Cilj tog ugovora je da se unapredi obrazovanje srpskih privrednika i njihovo predstavljanje na domaćem i stranim tržištima. ...

Foto: Unija poslodavaca Srbije

Srbija

08.06.2021. 09:41

Unija poslodavaca Srbije saopštila je da je sa Institutom ekonomskih nauka potpisala ugovor o saradnji. Cilj tog ugovora je da se unapredi obrazovanje srpskih privrednika i njihovo predstavljanje na domaćem i stranim tržištima.

„Saradnja privrede i nauke u Srbiji u oblasti društvenih nauka je na veoma niskom nivou. Ovaj sporazum je dobar temelj da istraživači ostvar blizak kontakt sa privredom“, izjavio je direktor Instituta ekonomskih nauka Jovan Zubović.

Prema njegovim rečima tu je reč o karakterističnom, domaćem znanju za oblasti u kojima je svaka zemlja je veoma specifična

„Želimo spoj interesa privrede sa znanjem Instituta ekonomskih nauka, koje nije samo teorijsko, ono je provereno u praksi“, rekao je predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić.

Naklašava da je krajnji cilj te saradnje povećanje profitavbilnosti domaće privrede. Institut i Unija će organizovati zajednički nastup na tržištu Srbije, ali i van zemlje. To se odnosi na zajedničke na polju marketinga, edukativnih programa. Pored toga formiraće i razmenjivaće baze podataka.

Institut ekonomskih nauka ima 39 istraživača, od čega su 26 doktori nauka, a ostalo čine mladi istraživači, koji će u narednim godinama konkurisati za doktorsko zvanje.

Unija poslodavaca Srbije u svom članstvu okuplja više od 133.000 poslodavaca i šesto predstavlja privrednike u socijalnom dijalogu sa predstavnicima zvaničnih vlasti.

UNIJA POSLODAVACA PREDLAŽE FORMIRANJE KRIZNOG ŠTABA ZA PRIVREDU

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.