Srbija

14.06.2021. 12:17

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Povučeni sa tržišta Bausch+Lomb rastvori za kontaktna sočiva

Bausch + Lomb, proizvođač sredstava za negu očiju povukao je sa tržišta Srbije određene serije rastvora za kontaktna sočiva: Boston Conditioner 120 ml, Boston Simplus 120 ml i Biotrue MPS 60 ml.Do dobrovoljnog povlačenja dolazi usle...

Foto: Pixabay/slavoljubovski

Srbija

14.06.2021. 12:17

Bausch+Lomb, proizvođač sredstava za negu očiju, povukao je sa tržišta Srbije pojedine serije rastvora za kontaktna sočiva Boston Conditioner 120 ml, Boston Simplus 120 ml i Biotrue MPS 60 ml, usled potencijalnog rizika od infekcije.

Do dobrovoljnog povlačenja dolazi što je kompanija Bausch+Lomb obaveštena o problemu povezanom sa usklađenošću u procesu sterilizacije od jednog od svojih eksternih dobavljača iz Milana u Italiji, koji vrši sterilizaciju nekih komponenti (boca, čepova i poklopaca) ovih proizvoda pre proizvodnje, navodi se u saopštenju kompanije.

BOLJE PLANIRANJE BI SMANJILO TROŠKOVE U ZDRAVSTVU (VIDEO)

„Mada postoji mali rizik od nastanka infekcije usled upotrebe navedenih proizvoda, odlučili smo da sprovedemo dobrovoljno povlačenje, jer ne možemo da potvrdimo da je dobavljač ispunio uslove za usklađenost procesa sa zakonskim zahtevima za neke komponente određenih serija ovih proizvoda. Do danas nije prijavljen nijedan ozbiljan neželjeni događaj u vezi sa navedenom situacijom“, piše u saopštenju.

Za više informacija o povlačenju ili kako bi prijavili neželjeni događaj ili reklamaciju, potrošači treba da kontaktiraju Sedgwick, firmu koja sprovodi povlačenje ovog proizvoda u ime kompanije Bausch + Lomb.

Detaljnije o serijama koje su povučene u Srbiji možete videti na linku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.