Srbija

21.06.2021. 12:42

ExYuAviation

Autor: Nova Ekonomija

Putnici se postepeno vraćaju na beogradski aerodrom

Aerodrom "Nikola Tesla" opslužio je 600.000 putnika u periodu od januara do maja ove godine, što je pad od 35,3 odsto u odnosu na prethodnu, a 69,7 odsto u odnosu na 2019, prenosi Ex-Yu-Aviation. Jun bi trebalo da bude najprometniji ...

Pixabay

Srbija

21.06.2021. 12:42

Aerodrom „Nikola Tesla“ opslužio je 600.000 putnika u periodu od januara do maja ove godine, što je pad od 35,3 odsto u odnosu na prethodnu, a 69,7 odsto u odnosu na 2019, prenosi Ex-Yu-Aviation. 

Jun bi trebalo da bude najprometniji za aerodorm od početka globalne zdravstvene krize, jer su još tri aviokompanije obnovile letove do glavnog grada Srbije u proteklih deset dana, uključujući Tunisair, TAROM i Vueling. Od sledeće srede usluge će obnoviti i Er Frans. 

Iz Beogradskog aerodorma očekuju da će zahvaljujući vakcinaciji u Srbiji i regionu ova sezona biti značajno bolja nego prethodna. Er Srbija ima u planu preko 800 čarter letova do Turske, Grčke, Tunisa, i Egipta. 

Brojke beogradskog aerodroma počele su da rastu u aprilu, nakon što su strani prevoznici obnovili i frekvencije i kapacitete, a  Er Srbija započela sa rastom poslovanja.

Od početka godine letove ka Beogradu započeo je Nordvind erlajns, iz Moskve i Sankt Peterburga,  Luks er iz Luksemburga, KLM iz Amasterdama, Viz er i Hamburga u Abu Dabija, Er Montenegro iz Podgorice i Tivta, kao i Skaj ap iz Kijeva. Er Srbija je otpočela letove ka Ženevi i Rostovu na Donu. 

U međuvremenu je ukrajniski Skaj ap, zbog slabe potražnje, obustavio letove između Kijeva i Beograda iz nemogućnosti da se na toj ruti takmiči sa Vindroz erlajnsom.  

U predstojećem periodu, Aeroflot će uvesti letove iz Sankt Peterburga, Viz er iz Sandefjorda,  a Eurovings iz Štutgarta. 

Nakon odluke Evropske unije da odobri ulazak građana Srbije uz određene uslove, mnogi avio prevoznici počeli su da povećavaju broj letova i kapacitete na postojecim linijama. 

Među onima koji su uveli više mesta u avionu i više letova su Er Srbija, Viz er, KLM,  Lufthanza, Autrijan i Katar ervejs.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.