Srbija

22.06.2021. 11:02

Dnevnik.rs

Autor: Nova Ekonomija

Vojvodina: Banke kuće dužnika prodaju se i za manje od 2.000 evra

Širom Vojvodine, trenutno je oglašeno na prodaju ponuđeno više desetina porodičnih kuća koje su pod bankarskom hipotekom, dok je ponuda takvih stanova nešto slabija, piše Dnevnik.rs. Ta vrsta nekretnina prema pod...

Foto: Pixabay

Srbija

22.06.2021. 11:02

Širom Vojvodine, trenutno je oglašeno na prodaju ponuđeno više desetina porodičnih kuća koje su pod bankarskom hipotekom, dok je ponuda takvih stanova nešto slabija, piše Dnevnik.rs. Ta vrsta nekretnina prema podacima dostupnim na portalu Doboš najjeftinija je u Banatu i može se kupiti po ceni od 1.600 evra.

Porodične kuća na teritoriji vojvodine koje su banke oglasile na prodaju, uglavnom su van sedišta opština, a manje u samim opštinskim centrima.

Zajedničko im je da se nalaze na velikim placevima, sa velikim dvorištima i pomoćnim objektima.

Na području opštine Кovin (Banat) tri kuće su na prodaju, jedna je u Mramorku i za nju nije istaknuta cena, druga se nalazi u Bavaništu i košta blizu 4.500 evra, a treća u Deliblatu je dvostruko skuplja 9.000 evra.

U opštini Alibunar, u Banatskom Кarovcu prodaju se dve kuće. Jedna od 80 kvadrata se prodaja pogodbom, a za drugu, upola manju, od 43 kvadrata i tri mala pomoćna objekta, od kojih najveći ima 12 kvadrata, treba kontaktirati poverioca.

Jedna kuća u Čoki u Banatu prodaje se za blizu 4.300 evra, druga u Crnoj Bari je napuštena, ali sa ogromnim placem i košta svega 1.594 evra.

U Velikoj Gredi, u opštini Plandište, isto u Banatu, prodaje se kuća od 112 kvadrata, sa pomoćnim objektom veličine 18 kvadratnih metara.

U Banatskom Sokolcu kuća sa više pomoćnih objekata košta malo više od 4.500 evra.

U Molu, na severu Bačke, u opštini Ada, prodaje se kuća za 16.000 evra, izgrađena na površini od jednog ara i 30 metara, sa dve pomoćne zgrade. Za 12.205 evra može da se kupi kuća u Selenči kod Bača od 146 kvadrata i tri pomoća objekta.

Skok cene stanova: Štedimo u zidovima

STANOVI U APATINU, VRBASU I BELOJ CRKVI

Banke imaju slabu ponudu stanova po unutrašnjosti pokrajine i oglašeno ih je svega nekoliko u Apatinu, Vrbasu i Beloj Crkvi. Stan u poslovnoj zgradi „Milenijum“ u Apatinu, veličine 63 kvadrata, košta 24.500 evra. Stan od 76 kvadrata u Vrbasu, u starijoj zgradi na petom spratu, košta 29.000 evra.

Кuća u Laliću, kod Odžaka, košta 7.000 evra, u Gajdobri kuća od 104 kvadrata sa okućnicom košta 5.268 evra, a u Tovariševu 13. 082 evra. Obe nekretnine su u blizini Bačke Palanke.

Ogormna kuća od 242 kvadrata sa vinogradom, oborima za svinje i čardakom u Pačiru, kod Bačke Topole, košta 10.970 evra.

U Sremu, u Ljukovu, na području opštine Inđija, 112 kvadrata izgrađene porodične kuće na površini od 1.079 kvadrata košta 16.391 evro, a u opštini Šid u mestu Višnjićevo kuća površine 74 kvadrata, sa pomoćnim objektima na placu od 1.030 metara, prodaje se za 8.100.

Cene nekretnina u Srbiji poslednjih godinu dana beleže konstantan rast. Tako na primer, kvadrat stana u Beogradu na vodi košta i do devet hiljada evra.

Jedno od objašnjenja za porast tih cena je da je kupovina nekretnine tokom krize izazvane pandemijom, zapravo sigurna investicija i način da se sačuva ušteđeni novac. Pored Beograda cene nekretnina beleže rast i u Novom Sadu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.