Svet

22.06.2021. 16:39

The Verge

Autor: Nova Ekonomija

Netfliks počeo saradnju sa Spilbergom

Američka onlajn platforma za prikazivanje filmova Netfliks, sklopila je sporazum sa filmskim studijem Amblin Partners, čiji je jedan od osnivača priznati američki reditelj, Stiven Spilberg, prenosi portal The Verdge. Amblin Partners će...

Foto: Pixabay

Svet

22.06.2021. 16:39

Američka onlajn platforma za prikazivanje filmova Netfliks, sklopila je sporazum sa filmskim studijem Amblin Partners, čiji je jedan od osnivača priznati američki reditelj, Stiven Spilberg, prenosi portal The Verge. Amblin Partners će snimati više igranih filmova godišnje koji će se prikazivati putem Netfliksovog striminga, a neke od njih mogao da režira i sam Spilberg.

„Ovo je novi put za sve naše filmove, zajedno sa filmskim pričama koje ćemo nastaviti da radimo sa kompanijom Universal Pictures, ali i sa drugim partnerima“, izjavio je Spilberg nakon sklapanja sporazuma o saradnji sa Netfliksom.

Kompanija Amblin Partners je poznata po svojoj producentskoj kući Amblin Entertainment. Ona je radila sve filmske žanrove, od klasika poput „E.T. vanzemaljac“ (E.T. the Extraterrestrial) do komedije „Kuća sa satovima u zidovima“ (The House with a Clock in Its Walls).

Ipak, navodi se da Amblin Partners nema ekskluzivnu vezu samo sa Netfliksom, jer će raditi i filmove za kompaniju Universal Pictures.

Netflix premašio 200 miliona pretplatnika i postao samoodrživ

Spilberg je ranije kritikovao striming servise, posebno zbog Netfliksove prakse da svoje filmove nominuje za važne nagrade nakon njihovog kraćeg prikazivanja u bioskopima.

„Ne verujem da bi filmovi koji su dobili tek simbolične ocene, nakon prikazivanja u bioskopima koje traje svega nedelju dana, trebalo da se kvalifikuju za nominacije za Oskara“, rekao je Spilberg uoči ovogodišnje 91. dodele Oskara.

Prednost koju ovim sporazumom dobija Netfliks je samo Spilbergovo ime, koje će im dodatno povećati prestiž, čak i u slučaju da se Spilbergovi projekti nikada ne nađu na Netfliksovoj onlajn platformi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.