Srbija

26.11.2021. 16:23

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

UNICEF nastavlja sa onlajn školama roditeljstva

Četvrta po redu onlajn škola roditeljstva "Kroz igru do vaspitanja" održana je 25. novembra 2021. godine, u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod, saopštila je organizacija UNICEF-a u Srbiji. Glavne teme bile su kakvu ulogu imaju rod...

Foto: Marko Živković

Srbija

26.11.2021. 16:23

Četvrta po redu onlajn škola roditeljstva „Kroz igru do vaspitanja“ održana je 25. novembra 2021. godine, u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod, saopštila je organizacija UNICEF-a u Srbiji. Glavne teme bile su kakvu ulogu imaju roditelji u igri sa decom, kao i koliko je to važno tokom procesa vaspitanja.

„Ako se pitamo da li se na dobar način igramo sa decom, to će nam ono samo pokazati“, navela je Ana Kojić, pedagog u Predškolskoj ustanovi Boško Buha u Beogradu.

Prema njenim rečima, ako je dete srećno, razdragano, ako dugo ostaje u igri, ako su naše interakcije bogate, roditelj je sigurno dobar partner u igri.

„Igra definitivno nije samo zabava već način na koji deca spoznaju svet oko sebe i način na koji se povezuju, uče i razmišljaju,“ dodaje Lana Vučičević Miladinović, porodični psihoterapeut, iz Beogradskog psihološkog centra.

Foto: Marko Živković

Roditelji kako dodaje treba da budu svesni da je igra moćno sredstvo vaspitanja, razvoja i povezanosti sa decom.

„Igra je jedna od najlepših načina da se roditelji povežu sa svojim detetom, da provedu zaista kvalitetno vreme s njim. Da vide na delu kako se njihovo dete na divan način razvija. I to je nešto što će razviti radosnu atmosferu u kući. Da prosto shvate da je igra vrhunski imperativ detinjstva“, navela je glumica Borka Tomović.

UNICEF pokreće nacionalnu kampanju solidarnosti „ZA 1000 PORODICA SA IVICE“
Inovacioni fond UNICEF-a finansira startape sa po 100.000 dolara

Čim se već trudimo da dođemo do informacije, samim tim smo već dobri našem detetu, smatra  Željka Lasić, voditeljka emisije za decu „Dobro jutro lenjivci“: „Lakše je kad vidimo da nismo jedini u nekom problemu, već da se da sličnim situacijama suočavaju svi roditelji i da zajedničkim snagama možemo da napravimo ujedinjeni front i pristupimo tome složno.“

Onlajn škole roditeljstva se odvijaju u okviru programa „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ koji UNICEF sprovodi u Srbiji. Svi zainteresovani i dalje mogu da pogledaju snimak te onlajn škole putem UNICEF Srbija YouTube kanala.

UNICEF-ov program „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, u okviru kog se održavaju škole roditeljstva, sprovodi se u saradnji sa Vladom Srbije i uz podršku LEGO fondacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.