Srbija

06.12.2021. 10:44

saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Er Srbija prevezla 76 odsto više putnika nego lane

Er Srbija je tokom proteklog vikenda premašila cifru od milion i 500 hiljada  prevezenih putnika u 2021. godini što je uvećanje za 76 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika tokom cele 2020. godine.  Popunjenost pu...

Air Serbia

Srbija

06.12.2021. 10:44

Er Srbija je tokom proteklog vikenda premašila cifru od milion i 500 hiljada prevezenih putnika u 2021. godini što je uvećanje za 76 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika tokom cele 2020. godine. 

Popunjenost putničke kabine na letovima Er Srbije, u periodu od početka godine do danas, iznosila je 66 odsto, saopšteno je iz nacionalne avio-kompanije.

 „Cilj nam je da se u potpunosti vratimo na nivo iz 2019. godine i u tom pogledu smo na dobrom putu. Ipak, svesni smo da se situacija s pandemijom korona virusa pogoršava, pa oprezno pristupamo planovima za naredni period, oslanjajući se pre svega na fleksibilnost i sposobnost brzog prilagođavanja okolnostima na tržištu“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek. 

Er Srbija otplatila zajam od 63 milona firmi EA Partners
Kreditor odbio da smanji dug Er Srbiji

Er Srbija je trenutno na nivou od 57 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika u 2019. godini.

U prva tri kvartala tekuće godine, srpska avio-kompanija je zabeležila 51 odsto tržišnog udela na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, što je za šest procentnih poena više u odnosu na isti period 2019. godine.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je u rekordnoj 2019. godini prevezao 2,8 miliona putnika. Tokom te godine uvedene su čak 23 nove linije i uspostavljene operacije sa još dva aerodroma u Srbiji, nakon čega je ekspanzija zaustavljena globalnom pandemijom, navodi se u saopštenju. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.