Srbija

12.01.2022. 15:13

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Za odbojkaški centar na Novom Beogradu 27 miliona evra

Izgradnja Odbojkaškog trenažnog centra na Novom Beogradu će koštati blizu 3,2 milijarde dinara (26,8 miliona evra), piše u odluci o dodeli ugovora. Ova cena viša je za 389 miliona dinara od prvobitno procenjene vrednosti...

Foto: Pixabay - AlexKhaizeman

Srbija

12.01.2022. 15:13

Izgradnja Odbojkaškog trenažnog centra na Novom Beogradu će koštati blizu 3,2 milijarde dinara (26,8 miliona evra), piše u odluci o dodeli ugovora. Ova cena viša je za 389 miliona dinara od prvobitno procenjene vrednosti Kancelarije za upravaljanje javnim ulaganjima.

Kancelarija je posao izrade tehničke dokumentacije i izgradnje dodelila grupi ponuđača na čelu sa preduzećem Jadran iz Beograda. 

Jadran će biti zadužen za 90 odsto dela posla, dok će ostalih 10 odsto biti podeljeno između kompanija Musculus, TVI, IMP-Automatika, Aba professional, Koto, DBA, Page Consortium i IMP Automatika-security

Foto: Lokacija budućeg Odbojkaskog trenažnog centra

Odbojkaški centar će se nalaziti u Ulici Tošin bunar, a trebalo bi da služi pripremama sportista u uslovima koji odgovaraju onima na međunarodnim takmičenjama, kao i mogućnosti „sprovođenja najsavremenijih metoda treninga i oporavka“, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Javna nabavka je prvobitno sprovedena kroz otvoreni postupak, ali je obustavljena jer su sve ponude ocenjene kao neprihvatljive.

Sportskim organizacijama 1,2 milijarde od države

Tom prilikom je isti konzorcijum koji je sada dobio posao ponudio cenu od 2,7 milijardi dinara bez PDV-a, odnosno 3,2 milijarde dinara sa PDV-om.

Nakon toga je Kancelarija za javna ulaganja obustavila otvoreni postupak jer je ponuđena cena bila više od procenjene vrednosti tendera od 2,3 milijarde dinara.

Zatim je Kancelarija raspisala konkurentni postupak sa pregovaranjem sa istom procenjenom vrednosti. Ipak, nakon postupka, ugovorena je cena koja je vrlo slična onoj koju su firme ponudile u prvom postupku, 2,6 milijarde dinara bez PDV-a (3,15 milijarde dinara sa PDV-om).

Raste uticaj organizovanog kriminala na sport i klađenje

Kako je ranije pisao portal Beobuild, na osnovu inicijative Odbojkaškog saveza Srbije tim Page Consortium preuzeo je kompletan projektni menadžment od formiranja lokacije i zakonom propisane procedure do izrade Idejnog rešenja čiji je autor Đurađ Vasić, dok je nosilac sprovođenja Urbanističkog projekta Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.

Zgrada bi trebalo da ima pet spratova. U okviru zgradu su u planu hale za trening, hale za odbojku na pesku i prostor za posmatrače, mediko blok, teretana, kao i smeštajni prostori za sportiste od kojih će deo soba biti prilagođen osobama sa invaliditetom. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.