Srbija

02.02.2022. 12:05

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Austrijska firma kupila domaćeg proizvođača stočne hrane Patent Co.

Austrijska kompanija RWA Raiffeisen Ware Austria AG preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane Patent Co. sa sedištem u Mišićevu.Nakon odobrenja nadležnog antimonopolskog tela, zatvaranje je obavljeno 31. januara,&...

Pixabay

Srbija

02.02.2022. 12:05

Austrijska kompanija RWA Raiffeisen Ware Austria AG preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane Patent Co. sa sedištem u Mišićevu.

Nakon odobrenja nadležnog antimonopolskog tela, zatvaranje je obavljeno 31. januara, saopštila je austrijska kompanija. 

„Preuzimanjem Patent Co, RWA čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima stočne hrane i aditiva za stočnu hranu. Uvereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfolija proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru stočne hrane“, rekao je generalni direktor RWA Rajnhard Vulf. 

U saopštenju se navodi da je RWA austrijska berzanska korporacija sa sedištem u Korneuburgu kod Beča i da je u pitanju veleprodajno i uslužno preduzeće magacinskih zadruga u Austriji. 

Navodi se da je grupa RWA „duboko ukorenjena u austrijskoj poljoprivredi“. 

Patent Co. je kompanija u oblasti stočne hrane sa sedištem u Mišićevu, koja prodaje potpune smeše, superkoncentrate i premikse u regionu Balkana. Zapošljava oko 280 radnika i ostvarila je promet od 64,8 miliona evra u 2020.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.