Srbija

04.02.2022. 14:41

saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Nestle donirao 4.000 obroka za napuštene kuce i mace

Kompanija Nestle donirala je 4.000 obroka azilima i udruženjima za zaštitu životinja u želji da pomogne napuštenim životinjama i svima koji o njima brinu. "Hladna zima sa više snega nego inače posebno teško p...

Foto: Nestlé

Srbija

04.02.2022. 14:41

Kompanija Nestle donirala je 4.000 obroka azilima i udruženjima za zaštitu životinja u želji da pomogne napuštenim životinjama i svima koji o njima brinu. 

„Hladna zima sa više snega nego inače posebno teško pada psima i mačkama sa ulice, kojima je period od decembra do marta najteži za preživljavanje. Hrane je manje nego obično, voda često zaleđena, prete im promrzline i brojne bolesti“, navodi se u saopštenju kompanije. 

Pakete brenda Purina namenjene kucama i macama dobila su udruženja Beta, Humano društvo Obrenovca, azil Riska i prihvatilište Draževac. 

„Želja nam je da motivišemo naše sugrađane da pomognu napuštenim životinjama. Ako nisu u situaciji da ih udome, mogu da im iznesu ostatke obroka i činiju vode, ili im otvore vrata ulaza kada je napolju mnogo hladno“, rekla je junior brend menadžerka iz kompanije Nestlé Purina Marija Protić. 

Nestle je pozvao sugrađane da svoje dobro delo podele na društvenim mrežama uz haštag #purinazaljubimce.

„Tako će inspirisati i druge da nešto slično urade, a mi ćemo za svaku takvu objavu donirati još jedan obrok azilima i udruženjima za zaštitu životinja“, rekla je Marija Protić.

Nestlé takođe sprovodi školicu za najmlađe pod nazivom „Odgovorno vlasništvo ljubimaca“, dok Purina već tri godine sprovodi jedinstveni razvojni program „Unleashed“ za startap preduzetnike. 

„Pobednici na konkursu dobijaju finansijska sredstva i podršku Purina stručnjaka za razvoj svojih inovativnih rešenja za kućne ljubimce. Do sada je nagrađeno 12 projekata, među kojima i aplikacija ‘BorrowMyDoggy’ koja vlasnicima omogućava da u okolini pronađu podršku ljubitelja pasa“, navodi se u saopštenju. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.