Srbija

03.03.2022. 17:04

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Beograd raspisao konkurs za podršku preduzetnicima

Foto: Nova ekonomija

Srbija

03.03.2022. 17:04

Preduzetnici u Beogradu mogu da konkurišu za do milion dinara bespovratne pomoći za kupovinu mašina i opreme, piše u javnom konkursu koji je raspisao Sekretarijat za privredu.

Uslov je da firme koje dobiju pomoć zaposle jednog nezaposlenog sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje sa punim radnim vremenom na period od minimum jedne godine.

Plamti nezadovoljstvo preduzetnika zbog protivpožarne zaštite

Mogu da konkurišu firme koje su registorvane i imaju sedište u Beogradu, da su registrovani najmanje godinu dana i da su registrovani kao preduzetnici, mikro ili malo pravno lice.

Ukupna visina opredeljenih bespovratnih sredstava za podršku preduzetništva za 2022. godinu je 29,6 miliona dinara, piše u objavljenom pozivu.

Pod osnovnim sredstvima, za čiju kupovinu se novac dodeljuje, podrazumevaju se mašine i oprema koja će se koristiti duže od jedne godine od dana potpisivanje ugovora.

Zaštitnik preduzetnika i privrednika se žali na državnu agenciju SEPA

„Nabavljene mašine i oprema moraju biti u skladu sa delatnošću privrednog subjekta i moraju biti instalirani na teritoriji grada Beograda“, piše u pozivu.

Ukoliko se radi o nabavci kompjutera, na javnom konkursu može učestvovati samo firma koja se bavi računarskim programiranjem, konsultantskim i s tim povezane delatnostima.

Rok za podnošenje prijava je 15. mart, a ceo tekst konkursa je na linku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.