Srbija

11.03.2022. 10:43

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Izabran strateški partner za obilaznice u Svilajncu i Valjevu

Konzorcijum koji čine firme Srbijaautoput (Beograd), Integral inženjering (Laktaši), MHM Projekt (Novi Sad), Institut za puteve (Beograd)  i Teamenergo (Beograd) izabrane su za strateškog partnera na projektu izgradnje Južne obi...

road Pixabay

Srbija

11.03.2022. 10:43

Konzorcijum koji čine firme Srbijaautoput (Beograd), Integral inženjering (Laktaši), MHM Projekt (Novi Sad), Institut za puteve (Beograd) i Teamenergo (Beograd) izabrane su za strateškog partnera na projektu izgradnje Južne obilaznice Valjeva i Obilaznice oko Svilajnca, objavila je Vlada Srbije. 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je ranije javni poziv za izbor strateškog partnera, a rok za podnošenje ponuda bio je 7. februar. 

Osnovne obaveze strateškog partnera biće izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji dve obilaznice.

Odluku o izboru strateškog partnera donela je Vlada Srbije 10. marta. 

Srbijaautoput, Integral inženjering (ogranak u Nišu), MHM Projekt I Institut za puteve su ranije izabrani i kao strateški partner na izgradnji Severne obilaznice oko Кragujevca. 

Firme Integral inženjering i Srbijaautoput (zajedno sa IG Banjaluka) izabrane su nedavno i kao najpovoljniji ponuđača za projektovanje i izgradnju autoputa Rača-Bijeljina, pisala je eKapija. 

Izabrani strateški partneri za izgradnju Severne obilaznice

Južna obilaznica Valjeva predstavljaće vezu privredne zone Valjeva sa planiranim koridorom Loznica-Valjevo-Lazarevac (deonica Iverak – petlja Lajkovac), odnosno vezu Grada Valjeva sa autoputem Beograd-Južni Jadran.

Ukupna dužina planirane saobraćajnice je oko pet kilometara i planirana je gradnja u dve faze. 

Dužina obilaznice oko Svilajnca je oko 12,50 kilometara, a najznačajniji objekti na obilaznici su dva mosta, na Resavi i na Velikoj Moravi. Prema rečima ministra građevine Tomislava Momirovića, predviđeno je da za tu investiciju bude izdvojeno 60 miliona evra. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.