Srbija

05.02.2016. 11:57

B 92

Autor: Nova Ekonomija

Kako vam se dopada nov način plaćanja parkinga?

Srbija

05.02.2016. 11:57

Korisnicima zonskog parkiranja i SMS parkirališta u glavnom gradu, nova usluga omogućuje da putem mobilne aplikacije „start-stop” plaćaju parkiranje. Platiće za tačno onoliko minuta koliko su proveli na parkingu.

Velikom broju vozača u glavnom gradu znači svaki minut i dinar. Umesto dosadašnjeg plaćanja po satu, aktiviranjem aplikacije start stop u kojoj upišete registraciju i izaberete zonu, parkiranje plaćate po minutu. 

„Mnogi ljudi koriste po deset, petnaest minuta zadržavanja u određenoj zoni. Na taj način im mi omogućavamo da plate samo tih deset minuta i nemaju razloga da plate više”, kaže Andrija Čupković direktor JPK Parking servisa. 

Komplikovano ili ne, ali da biste pokrenuli ovu aplikaciju mora se prvo potpisati ugovor sa Parking servisom. Pravo na ugovor imaju korisnici koji nemaju dugovanja.Tokom prva dva dana, ovaj ugovor potpisalo je više od 150 ljudi. 

„Sabiranjem minuta u toku meseca, mi na kraju meseca pravimo fakturu i šaljemo na kućnu adresu. Kao što plaćate telefon i usluge, struja, voda i sve ostalo, tako će se i ovo plaćati”, kaže Čupković 

Iz parking servisa dodaju da stari sistem parkiranja važi i dalje. Trenutno je sat parkiranja u crvenoj zoni 56 dinara, a sa ovom aplikacijom, minut parkiranja u istoj zoni koštaće manje od jednog dinara. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.