Vesti iz zemlje

13.09.2022. 15:25

Autor: Nevena Petaković

Pošta Srbije: Paketomati u šest gradova Srbije

Nova ekonomija/Paola Felix Meza

Pošta Srbije postavila je paketomate na 20 lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Кraljevu, Novom Pazaru i Pančevu.

Kako je saopštila Pošta, paketomati se mogu naći kod studentskih domova „Studentski grad“, „Кaraburma“, „4. april“, „Patris Lumumba“ u Beogradu, na železničkoj stanici i sajmu u Novom Sadu.

Poštini paketomati se nalaze i na gradskim trgovima u Nišu i Кraljevu, kao i uz objekte pošta u Pančevu, Novom Sadu i Beogradu, i na železničkoj stanici „Novi Beograd“ i drugim frekventnim lokacijama.

Na paketomatu se mogu isporučiti pošiljke za koje je unapred plaćena poštarina (Post-ekspres, Novi paket, PE-BOX), na zahtev pošiljaoca prilikom adresovanja i predaje pošiljke na šalteru pošta ili prilikom preuzimanja pošiljke od strane dostavljača.

Druga mogućnost je da primalac izvrši preusmerenje pošiljke na paketomat pozitivnim odgovorom na SMS ili Viber poruku od Pošte Srbije sa upitom o preusmerenju pošiljke na paketomat i listom paketomata.

Ova usluga je dostupna registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona.

Podaci potrebni za preuzimanje pošiljke šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje pošiljke od strane korisnika funkcioniše tako što primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka pošiljka, odlazi do paketomata i korišćenjem aplikacije ili pozivom, otključava ga i preuzima pošiljku.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, sa anketom za korisnike o lokacijama za širenje mreže paketomata u svim većim gradovima širom Srbije, dostupne su na sajtu Pošte Srbije na ovom linku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Tema:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.