Vesti iz zemlje

23.11.2022. 10:01

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Planira se rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Od Cvetkove pijace do Ustaničke

Foto: Pixabay

Grad Beograd planira rekonstrukciju dela Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do Ustaničke. Za radove je u predstojeće dve godine planirano izdvajanje od više od dve milijarde dinara. 

Sekretarijat za investicije raspisao je danas nabavku Studije izvodljivosti za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička.

Cilj izrade studije je da se dokaže opravdanost tog investiranja sa prostorne, ekološke, finansijske, tržišne i ekonomske tačke gledišta, kroz vrednovanje svih pozitivnih i negativnih efekata projekata.

Za izvođenje radova na uređenju saobraćajnice Bulevar kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička u 2023. godini je planirano izdvajanje od oko 1,4 milijarde dinara, a u 2024. godini oko 750 miliona dinara, vidi se u odluci o budžetu Grada Beograda za 2022. godinu u delu gde su kapitalni projekti.

Procenjena vrednost usluge izraade studije je pet miliona dinara, a Sekretarijat je zainteresovanim ponuđačima dao rok da se jave na tender do 12. decembra.

U planu je da se rekonstruišu saobraćajnica Bulevar kralja Aleksandra (od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička), kao  i tramvajska okretnica „Smederevski put“ i okretnica „Ustanička“.

„Višedecenijska eksploatacija kolovoznih površina i tramvajskih baštica dovela je do veoma lošeg stanja kolovoza, a pogotovo tramvajskih koloseka, što zahteva sistemsku i temeljnu rekonstrukciju“, piše u tehničkoj specifikaciji.

U Bulevaru kralja Aleksandra, položene su trase tramvajskih linija 5, 6, 7 i 14 i autobuskih linija 309, 46 i 20, kao i autobuskih linija koje prolaze ulicama Gospodara Vučića, Vjekoslava Кovača, Deskaševom i Mite Ružića: 309, 46, 55 i 20.

Biciklistički most povezaće Novi Beograd i Adu, oglašen javni uvid

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.