Srbija

31.03.2016. 15:56

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Srbija nema terorističke incidente što će dovesti mnogo turista

Srbija

31.03.2016. 15:56

Situacija u Evropi i svetu, kada je reč o terorizmu, loše utiče na turizam, ali Srbija nema incidente tog tipa, a rast broja stranih i domaćih turista, koji je zabeležen prošle godine, očekujemo i u ovoj, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović.

„Situacija u Evropi i globalno, vezano za terorizam, nije dobra vest za ovu oblast u celom svetu. Mi u našoj zemlji živimo bezbedno, nemamo incidente tog tipa, i jesmo bezbedna destinacija. S  tim u vezi očekujemo veći broj turista, kako domaćih, tako i inostranih“, rekla je Labović.

TOS je, ističe ona, usmeren na promociju turizma Srbije, odnosno Srbije kao turističke destinacije u zemlji i inostranstvu.

„Prvi deo godine bio je usmeren više ka strancima u skladu sa velikim sajmovima  i kampanjama koju smo imali u inostranstvu. Imali smo ujedno i aktivnosti nevezano za sajmove, kroz radne stolove, posetu novinara iz inostranstva“, objasnila je Labović i dodala da su u ovom delu godine više u fokusu domaći turisti.

„U aprilu krećemo sa otvaranjem još jednog infocentra. Želimo još više da se približimo domaćim turistima“, rekla je Labović.

TOS kreće i sa karavanom koji će imati 14 stanica u isto toliko gradova u Srbiji, kako bi približio stanovnicima u tim mestima ostale destinacije koje Srbija nudi.

„U tom kontekstu očekujemo da naiđemo na dobar odziv građana, zadovoljimo njihovu znatiželju“, poručila je Labović.

Prema njenim rečima, Srbiju kao turističku destinaciju izdvaja to što obiluje prirodnim lepotama, po tome smo specifični, zato su i u okviru glavne promotivne kapanje TOS-a u 2016. – Dunav, reke i jezera.

„S obzirom da dolazi letnji period preporučujemo da se odabere neka destinacija koja je uz reku ili jezero. Ne bi trebalo zapostaviti ni planinske destinacije, jer su prilagođene i letnjoj sezoni. Banje su takođe aktuelne, leti možda i više, jer imaju i sadržaje koji omogućavaju aktivan deo odmora“, naglasila je Labović.

Ona je ujedno podsetila na još jedan uspeh TOS-a, prenevši da je na prošlom Sajmu turizma u Berlinu promotivni film Dunav u Srbiji 588 utisaka osvojio drugu nagradu za turistički film, u konkurenciji 1.500 filmova iz 42 zemlje.

Ukazujući da je nedavno održan Sajam turizma u Beogradu, ona je navela da je ta manifestacija premašiala sve rekorde, da je zabeležena velika posećenost štanda TOS, ali i generalno hale 4, koja je bila posvećena predstvaljanju destinacija u Srbiji.

„Veliki broj pitanja je bio vezan i za vaučere, jer su naši građani vrlo zainteresovani za tu vrstu subvencije. Ako ćemo se osloniti na to koliko je bilo interesovanje u prethodnom krugu, verujemo da će ova godina biti pozitivna kada je domaći turizam u pitanju“, naglasila je Labović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.