Vesti iz zemlje

03.12.2022. 15:37

The Banker

Autor: Nova ekonomija

The Banker proglasio najbolju banku u Srbiji

Foto: Unsplash.com

Na tradicionalnoj dodeli godišnjih nagrada svetskog finansijskog magazina The Banker, OTP banka Srbija proglašena je za najbolju banku u Srbiji. Prestižnu nagradu primio je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora te banke na gala ceremoniji u Londonu, koja je održana u okviru Globalnog bankarskog samita.

 

Godišnja priznanja za najbolju banku finansijskog magazina The Banker, sa skoro stogodišnjom tradicijom poslovanja u okviru svetske finansijske grupe Financial Times, važe za tržišni standard za izvrsnost u bankarstvu i za najprestižnija priznanja u finansijskom svetu.

 

„Završeno spajanje tako velikih razmera usred globalne pandemije zaslužuje svako poštovanje, i iz tog razloga nagrada za Najbolju banku u Srbiji 2022. godine dodeljuje se OTP banci. Dodatno, ovu nagradu OTP banka je osvojila i zbog svojih snažnih finansijskih rezultata, ESG strategije i učinjenog napretka u oblasti digitalne transformacije“, rekla je Joy Macknight, urednica The Banker magazina.

 

Prilikom donošenja odluke o najboljima, finansijski eksperti i analitičari upoređuju poslovanje banaka i procenjuju uspešnost na osnovu jasno postavljenih kriterijuma tržišne pozicije, rasta i performansi, povraćaja na kapital, strateških inicijativa, tehnološkog razvoja i kvaliteta i inovativnosti ponude proizvoda i usluga.

 

“Nagrada svetskog magazina The Banker za najbolju banku u Srbiji je još jedna potvrda naše apsolutne posvećenosti i ekspertize. Uspeli smo da ostvarimo rekordne rezultate poslovanja i dvocifren rast u svim poslovnim segmentima. OTP banka ostvarila je u prvih devet meseci ove godine profit pre oporezivanja u iznosu od 92 miliona evra, uz povraćaj na kapital od 15 odsto.  U istoj godini dobili smo dve najprestižnije nagrade za najbolju banku u Srbiji – prvo Euromoney nagradu za izvrsnost 2022, a sada i od magazina The Banker. Izuzetno sam ponosan kad kažem da je 2022. najuspešnija godina u istoriji poslovanja OTP grupe u Srbiji“, izjavio je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija.

Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija

 

Pored priznanja za najbolju banku u Srbiji, magazin The Banker prepoznajući ambicioznu strategiju ekspanzije, digitalne transformacije i usmerenosti na klijente, nagradio je i matičnu OTP banku u Mađarskoj, kao i članice OTP Grupe u Bugarskoj, Sloveniji i Albaniji. To dokazuje međunarodnu ekspertizu i lidersku poziciju u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

 

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.