Srbija

13.04.2016. 10:31

RTV

Autor: Nova Ekonomija

Vlasnici lokala ipak neće morati da brišu iz naziva „kafe, bar, restoran“

Srbija

13.04.2016. 10:31

Savetnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Aleksandar Denda izjavio je da je u završnoj redakturi Zakona o turizmu, koji definiše buduća pravila u određivanju naziva firmi, napravljena tehnička greška i to je dovelo u zabludu vlasnike ugostiteljskih objekata kada je reč o poslovnom imenu.

Vlasnici kafana, barova, hotela i drugih ugostiteljskih objekata mogu da odahnu i od 15. aprila neće morati iz naziva svojih firmi da brišu reči poput „kafe, bar ili restoran“.

Postojeći i novi vlasnici ugostiteljskih objekata ipak neće moći da koriste više naziva delatnosti, kao kafe-picerija ili kafe-restoran, nego će biti u obavezi da izaberu jednu od pretežnih delatnosti i da je usklade sa Pravilnikom o minimalnim tehničkim uslovima za obavljanje ugostiteljske delatnosti.

Pravilnik će biti na snazi od 15. aprila dok se ne ispravi zakon, a to je moguće kada se konstituiše saziv novog parlamenta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.