Vesti iz zemlje

22.03.2023. 13:58

Saopštenje

Autor: Nova ekonomija

Dodela Virtus nagrada za filantropiju u subotu

Trag fondacija

Dodela Virtus nagrade za filantropiju, šesanesti put zaredom biće održana u subotu (25. marta) u 12 sati, u Jugoslovenskoj kinoteci, saopštila je Trag fondacija. Nagrada se dodeljuje kompanijama, preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine svojim filantropskim delovanjem doprinosili razvoju zajednice na strateški i dugoročan način.

Virtus nagrada biće dodeljena u pet glavnih kategorija: nagrada za korporativnu filantropiju, nagrada za malo i srednje preduzeće, nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, nagrada za individualnu filantropiju i nagrada za mlade filantrope.

LIDERI DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI 2022.

Zbog velikog broja kvalitetnih primljenih nominacija, nezavisni žiri, koji čine ugledni stručnjaci iz sveta privrede, akademskih institucija i medija, odlučio je da dodatno dodeli i četiri specijalna priznanja, koja će biti proglašena na ceremoniji.

Virtus nagrada, ustanovljena je 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji, saopštila je Trag fondacija.

TRAG FONDACIJA: NAGRAĐENA PREDUZEĆA SA NAJBOLJIM ZELENIM IDEJAMA

Nagrade za filantropiju dobitnicima će uručiti: Tod Endruz, v.d. direktora misije USAID-a u Srbiji, Nj.E. Šan Meklaud, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji, Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju.

Zbog velikog broja kvalitetnih primljenih nominacija, nezavisni žiri, koji čine ugledni stručnjaci iz sveta privrede, akademskih institucija i medija, odlučio je da dodatno dodeli i četiri specijalna priznanja, koja će biti proglašena na ceremoniji, saopštila je Trag fondacija.

Trag je regionalna fondacija, prisutna u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Već 24 godine podržava i podstiče građane na aktivno učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima žive ili posluju.

Trag fondacija osnažuje ljude koji veruju da zajedničke inicijative mogu imati veliki uticaj i koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u svojim zajednicama. Tokom prethodne dve decenije Trag fondacija je kroz brojne programe podržala više od 1.700 uspešnih projekata sa više od 15 miliona američkih dolara uloženih širom Srbije i regiona, navodi se u saopštenju.

Jedna u sto donacija usmerena na osnaživanje žena

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.