Vesti iz zemlje

22.03.2023. 16:26

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Srbijagas povećava plate, cenu gasa, količine za nabavku

Gas poskupljuju deset odsto od maja....

Foto: Pixabay

Javno preduzeće Srbijagas usvojila je predlog rebalansa programa svog poslovanja za 2023. godinu. Ovim dokumentom predviđeno je povećanje plata, cene gasa, kao i povećanje nabavke tog energenta.

Kako je saopšteno, odluke su donete na sednici Nadzornog odbora JP Srbijagas.

„Korigovane su, odnosno uvećane, planske veličine ukupne nabavke gasa u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor, u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni“, dodaje se u saopštenju.

Predlog Vlade: Država da garantuje 125 miliona evra kredita Srbijagasa

U rebalans programa poslovanja ubačena je i projekcija povećanja regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od deset odsto počev od 1. maja ove godine.

„Ovim dokumentom obuhvaćen je i izmenjen Plan zarada zaposlenih u JP Srbijagas u skladu sa potpisanim izmenama Кolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od čest odsto, počevši od januara ove godine, a uzeta u obzir i fluktuacija zaposlenih“, stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, planiranje troškova izvršeno je uz uvažavanje objektivnih potreba preduzeća, i u zavisnosti od kategorije troška, gde god je bilo moguće, izvršena je racionalizacija troškova u odnosu na planirane odnosno ostvarene troškove u 2022. godini.

Vlada Srbije garantuje kredite Srbijagasa vredne 200 miliona evra

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.