Srbija

14.06.2016. 13:58

N1

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Protesti u Beogradu i Novom sadu su bili super

Srbija

14.06.2016. 13:58

Po formiranju vlade ići ću u Brisel, u SAD neću uopšte ići. Ali biće prilike za to, rekao je mandatar Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

Juče je beogradska štampa objavila da je mandatar za sastav nove vlade otkazao je posetu Briselu 21. juna, kao i sve ranije dogovorene susrete s visokim američkim zvaničnicima povodom njegovog odlaska u SAD 23. juna prvim direktnim letom Er Srbije na relaciji Beograd-Njujork.

Vučić se sastao juče sa ambasadorom Evropske unije Majklom Davenportom i ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skatom.

„Ovi ljudi su se odnosili sa puno poštovanja. O određenim pitanjima smo imali drugačija shvatanja, na šta sam ponosan, jer time pokazujem da ne brinem o sebi nego o građanima. Nastavljamo da sarađujemo. Moj posao ostaje da na profesionalan način sarađujem i sa jednima i sa drugima“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da različita mišljenja nisu bila zbog Savamale, već zbog drugih pitanja.

Na pitanje hoće li ipak odleteti za Njujork 23. juna prvim letom Er Srbije za SAD on je odgovorio da će biti u tom avionu sat vremena pre poletanja.

„To je za mene veliki dan“, istakao je on dodajući da je ponosan na rezultate Er Srbije, rekao je Vučić.

Mandatar za sastav nove vlade rekao je da će do petka stranačkim organima predložiti novog predsednika vlade AP Vojvodina – Igora Mirovića.

Čim se završi formiranje pokrajinske vlade krenućemo sa formiranjem republičke, kaže Vučić.

„Predložiću Igora Mirovića, pošto ima iskustvo i energiju i važno je da taj proces završimo što pre“, rekao je.

Vučić je najavio da će sledeće nedelje biti izabrana nova pokrajinska vlada.

„Naš cilj je da kompletiramo sve institucije na nivou republike Srbije, zato ću u petak predložiti stranačkim organima ime novog predsednika vlade AP Vojvodina, i sledeće nedelje će biti izabrana nova pokrajinska vlada“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da su nedavno održani protesti u Beogradu i Novom Sadu super.

„Protesti su bili super, to su demokratski protesti i govore lepo o našoj zemlji. Nije bilo nemira, problema, niko nije povređen. Srećan sam što sam predsednik vlade takve zemlje. Nisam saglasan sa ključnim razlogom – zato jesmo na različitim stranama“, rekao je Vučić.

Dodaje da nema problem sa demokratskim protestima i da oni koji su održani u Srbiji ne mogu da se porede sa protestima u drugim zemljama koji nisu demokratski.

Vučić je rekao da Srbiju čeka težak posao, ali da ona svoju politiku ne menja.

„Ne menja se u jednom ili dva dana, nastaviće svoj evropski put, biće posvećena ali će nastaviti i svoju saradnju sa Ruskom federacijom i Kinom. To je od značaja, jer govori o pouzdanosti sigurnosti i o bezbednosti ulaganja u našu zemlju, jer naša politika je strateški dobro postavljena, i ne menja se. Ona prati pravac koji donosi najbolje rezultate za građane Srbije“, kaže Vučić.

Mandatar dodaje da je važno  da budemo strogi prema sebi.

„Postavljao sam rokove, čini mi se da smo uglavnom ispunjavali. Pokušaćemo vladu Srbije da formiramo što pre, čim se završi formiranje pokrajinske vlade krenućemo sa formiranjem republičke“, rekao je Vučić i dodao da je Srbija bila zemlja na ivica ambisa, ali da danas to nije tako.

Mandatar je rekao da je istina da su male plate, ali da su one prvi put prešle 400 evra i da se nada da će biti uskoro 500.

„Juče smo imali veoma važan sastanak sa predstavnicima MMF. Ti sastanci definišu našu budućnost, našu ekonomiju, naš privredni razvoj. Ponosan sam na činjenicu, zato što će 21. zvanično da povećaju procenu privrednog rasta Srbije, onako kako sam najavljivao. To će biti najveći rast za Srbiju u prethodnih 10 godina. Taj rast je zasnovan na investicijama i izvozu. Za građane to znači, posebno ako i sledeće godine imamo još veći rast, bolji životni standart – veće plate, veće penzije. Sve ono što ne bi bilo da nisu podržali politiku teških mera. Zahvalio bih se građanima Srbije jer njihov trud daje rezultate. U prisustvu delegacije MMF, mogao sam da čujem reči o impresivnim rezultatima. Nije to postigla Vlada, ništa ne bismo mogli bez podrške građana“, rekao je Vučić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Evropa zabrinuta?
    Ma dajte moim vas, pa otkud to?
    Zasto je zabrinuta?
    Ima hleb iz konzerve,
    A Nemci koriste 80% gasa da bi funkcionisali.
    Ma dajte molim vas…
    Cemu zabrinutost?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.