Srbija

15.06.2016. 10:04

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Zorana Mihajlović razgovarala sa direktorom General Electric-a

Srbija

15.06.2016. 10:04

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa Gaetanom Masarom, izvršnim direktorom kompanije „General Electric“ za jugoistočnu Evropu, o uslovima poslovanja u Srbiji, kao i o povezivanju energetske infrastrukture u regionu.

Masara je istakao značaj srpskog tržišta za ovu kompaniju, koja želi da dalje razvija svoje prisustvo u ovom regionu, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsećajući da je u junu 2015. održan Dan dobavljača kompanije „General Electric“, na kojem je učestvovalo 69 srpskih firmi, Masara je rekao da su u toku razgovori sa preduzećima koje imaju potencijal da postanu deo lanca dobavljača američke kompanije.

Masara je takođe pozitivno ocenio napredak u uslovima poslovanja u delu koji se odnosi na investicije u korišćenje obnovljivih izvora energije. 

Jedna od tema razgovora su bili i planovi Srbije za razvoj energetske infrastrukture, mogućnosti za diverzifikaciju pravaca snabdevanja gasom i izgradnja novih gasnih interkonekcija, gde se kao posebno značajan izdvaja projekat izgradnje gasovoda Niš-Dimitrovgrad.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.