Srbija

15.06.2016. 16:12

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Prvi voz privatne firme saobraćaće na našim prugama

Srbija

15.06.2016. 16:12

Firma „Kombinovani prevoz“ iz Beograda je prva u Srbiji zakupila trasu i platila naknadu za pristup infrastrukturi, kako bi njen voz saobraćao državnim prugama, saopštile su danas Železnice Srbije.

Železnička kompozicija te firme sastavljena od dve dizel lokomotive serije 647, u nedelju 12. juna prešla je tridesetak kilometara železničkom trasom od Kragujevca do Lapova, dodaje se u saopštenju.

Ta firma je iskoristila zakonske mogućnosti i zakupila trasu od „Infrastrukture železnica Srbije“ tako da u Srbiji više ne postoji monopol na organizovanje železničkog saobraćaja.

Do sada su organizaciju železničkog saobraćaja u Srbiji obavljale državne kompanije „Železnice Srbije“, odnosno nakon reforme novoformirane železničke kompanije za putnički i teretni saobraćaj „Srbija Voz“ i „Srbija Kargo“.

U saopštenju je ukazano i da je uvođenjem privatne firme uspešno nastavljena reforma železničkog sektora „što je bio i jedan od zahteva Međunarodnog monetarnog fonda, ali i pretpostavka otvaranja novih poglavlja u pregovorima za pristupanje EU“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Znate gospodine, postoje takvi, a postoje i ljudi koji se trude da se vrate na pravi put, novi zivot, porodicu da imaju. A dobijamo samo takve komentare kao vase. Osudjenik sam, odsluzio sam svoju kaznu, dug drzavi isplacen,… Ali postoji jos jedna strana, osudjen sam do kraja zivota jer ne mogu nigde da se zaposlim, nemogu papir da dobijem da nisam osudjivan, do pre godinu dana su poceli na gradjevinama da traze, sad nemam gde da radim, izdrzava me boleani otac. Recite mi sad vi zamolio bih vas, da li pre treba pomoci coveku koji nema i ne moze da zaradi ili MLADIMA koji su zdravi i pravi i rade svasta, a uskoro cete bas o njima pricati isto, velika vecina se drogira, tako da zatvor im ne gine. Hvala na razumevanju, ako je imate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.