Srbija

21.06.2016. 15:39

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Fabrika cementa i Staklara Paraćin žele prugu Paraćin – Stari Popovac

Srbija

21.06.2016. 15:39

Fabrika cementa „CRH Srbija“ Veliki Popovac kod Paraćina i Srpska fabrika stakla Paraćin zainteresovani su za prugu Paraćin – Stari Popovac, koju su „infrastrukture Železnice Srbije“, ponudile na upravljanje opštini Paraćin. 

Opština traži sastanak sa „Železnicom“.

Ovo je zaključeno na sednici Opštinskog veća Skupštine opštine Paraćin, kojoj su prisustovali i prestavnici „Cementare“ i „Staklare“, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Paraćin.

„Infrastrukture Železnice Srbije“ su ponudile opštini Paraćin preuzimanje, upravljanje i organizaciju saobraćaja na pruzi Paraćin – Stari Popovac, zbog racionalizacije mreže postojećih pruga, a Fabrika cementa i Srpska fabrika stakla „su zainteresovane za tu prugu zbog smanjenja troškova proizvodnje“.

Zaključeno je da se zatraži sastanak sa predstavnicima Železnice „na kome bi oni (Železnica) odgovorili na brojna pitanja od kojih zavisi dalje izjašnjavanje opštine“, piše na sajtu.

Cementara i Staklara su prugu Paraćin – Stari Popovac, koristile za transport roba i reporodukcijskih materijala, a sada dugo godina pruga nije u funkciji, a Železnice hoće ovakva pruge, koje su uglavnom služile indusutriji, da prebace u nadleznost opštinama i gradovima na čijoj su teritoriji, rečeno je danas Tanjugu u opštini Paraćin.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.