Srbija

22.06.2016. 14:55

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Inspektori rada danas zatekli čak 172 radnika na crno

Srbija

22.06.2016. 14:55

Inspektori rada su u samo u dve vanredne kontrole u junu ove godine na teritoriji Mačvanskog i Severnobačkog upravnog okruga zatekli čak 172 radnika „na crno“, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prilikom inspekcijskog nadzora na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, kod poslodavca čija je delatnost proizvodnja odeće, inspektori su utvrdili da je od ukupno 143 zatečena radnika čak 138 bilo angažovano bez zaključenog ugovora o radu ili drugog odgovarajućeg ugovora u skladu sa Zakonom o radu, i bez podnete prijave na obavezno socijalno osiguranje.

Inspektori su, takođe, tokom kontrole na teritoriji Severnobačkog upravnog okruga, na jednoj poljoprivrednoj plantaži zatekli 34 radnika, i svi su radili „na crno“.

Na osnovu utvrđenih činjenica, inspektori rada su doneli dva rešenja kojima su poslodavcima naložili zasnivanje radnog odnosa sa zatečenim neprijavljenim radnicima, a podneli su i dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Zamenik gradonačelnika Beograda bi morao da zna, da se prvo otvorenim iskopom; Cut and Cover, iskopaju jame podzemnih stanica, da bi se onda u tako iskopane jame spustile mašine za bušenje tunela; Tunnel Boring Machine – TBM. Pa kada se završi bušenje i finalizacija tunela, tek onda se pristupa izgradnji podzemnih stanica.. PowerChina je velika kineska državna kompanija koja je, ako je verovati njenim referencama, vodeća u izgradnji energetskih objekata; hidrocentrale, termocentrale, vetro i solarne elektrane, naftovodi, plinovodi, dalekovodi, itd,, ali nema reference da je do danas izgradila neki metro širom sveta. Pored toga postavlja se i pitanje, zašto bi iz Kine došle dve TMB kada je u Evropi najveći svetski proizvođač TBM; Herrenknecht, Schwanau, Nemačka od koga mogu da se iznajme, kako nove tako i korišćene TBM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.