Srbija

23.06.2016. 09:35

N1

Autor: Nova Ekonomija

Prvi direktan let do Njujorka obavljen jutros u 8.07 časova

Srbija

23.06.2016. 09:35

Prvi direktan let iz Beograda za Njujork poleteo je u 8.07 časova. Iz srpske prestonice do Amerike ‘Er Srbija’ će u buduće leteti pet puta nedeljno.

Premijer Aleksandar Vučić poželeo je putnicima srećan i udoban let. Poručio je da je direktan let iz Beograda za Njujork san koji se sada ostvaruje, novi život za našu avio-kompaniju, ali i Srbiju, koji treba da privuče američke turiste ali i nove investicije. Poželeo je da se ova linija ne gasi u narednih 100 godina.

Na letu je i ministarka građevine Zorana Mihajlović kao i funkcioner SNS Zoran Babić. Vućić je rekao da zbog formiranja vlade nije u tom avionu.

Vučić je ocenio da ponovni let za Njujork, posle 24 godine, predstavlja novi život za Srbiju i njenu aviokompaniju.

Crvenu vrpcu presekli su premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, direktor „Er Srbije“ Dane Kondić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor „Etihada“ Džejms Hogan.

Ambasador SAD Kajl Skat je podsetio da je JAT nekad leteo direktno za gradove u Americi, i dodao da je uspostavljanje linije strateški dobra odluka.

Podsetio je i da je JAT nekad leteo avionom „Boing“, na šta je Vučić rekao da će Er Srbija uzeti u obzir i te avione ako je ta firma spremna da obezbedi popust.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.