Srbija

11.05.2023. 16:00

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Beograd raspisao konkurs za obuku još 191 komunalnog milicionara

Komunalna milicija Foto: Facebook - Goran Vesić

Srbija

11.05.2023. 16:00

Grad Beograd je oglasio javni poziv za stručno osposobljavanje za poslove komunalnog miliconara. Grad će izabrati 191 kandidata sa kojim će zaključiti „ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje komunalnog milicionara“.

Kandidati se upućuju na obuku o trošku gradske uprave, a nakon obuke polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara i dobijaju sertifikat.

U momentu zaključenja ugovora (o stručnom osposobljavanju) kandidat mora biti nezapsoleno lice.

Kandidat koji uspešno završi obuku, ima pravo da učestvuje na javnom konkursu za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta komunalnog milicionara.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana. Rok počinje da teče od narednog dana od dana objavljivanja javnog poziva (odnosno od 11. maja).

Uz prijavu sa biografijom, kandidati između ostalog, podnose i diplomu o stečenom srednjem obrazovanju u četvorogodišnjem trajanju, kao i isprave kojima se dokazuje radno iskustvo u struci.

Takođe je potrebno i uverenje da nije pravosnažno osuđivan na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci, kao i lekarsko uverenje o psihofizičkim sposobnostima potrebnim za obavljanje poslova komunalne milicije.

Navodi se i da je za učesnike javnog poziva koji su bili u radnom odnosu u državnom organu, odnosno organu autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave, pored navedenih dokaza  potrebno dostaviti i dokaz da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu, odnosno organu autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

Gradska uprava Beograd je i krajem marta oglasila javni poziv za stručno osposobljavanje za poslove komunalnog milicionara. Tada je traženo 217 kandidata za obuku. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.