Srbija

21.03.2023. 13:29

Autor: Katarina Baletić

Beograd raspisao konkurs za obuku 217 komunalnih milicionara

Komunalna milicija Foto: Facebook - Goran Vesić

Srbija

21.03.2023. 13:29

Gradska uprava Beograd raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za stručno osposobljavanje za poslove komunalnog milicionara.

Izabrani kandidati će o trošku grada završiti obuku, a nakon završene obuke polagaće ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja, nakon čega dobijaju sertifikat. Polaganje ovog ispita je, prema Zakonu o komunalnoj miliciji uslov za zaposlenje.

Kandidat koji uspešno završi obuku ima pravo da učestvuje na javnom konkursu za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta komunalnog milicionera.

Na javni poziv mogu se prijaviti samo nezaposleni. Uslovi su i da su kandidati punoletni, da nisu pravnosnažno osuđivani na bezuslovnu kaznu zatvora od najamnje šest meseci, ako i da im ranije nije prestajao radni odnos u državnog ogranu, organu autonomne pokrajine ili lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

Kandidati moraju da imaju najmanje četvorogodišnju srednju školu, kao i najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci. Takođe, moraju da imaju psihofizičku sposobnost potrebnu za obavljanje poslova komunalne milicije, a ne sme da postoji bezbednona smetnja za obavljenja ovih poslova.

Javni poziv je objavljen 20. marta, a rok za podnošenje prijava je 15 dana, do 4. aprila 2023. godine.

U Sekretarijatu za poslove komunlne milicije u oktobru prošle godine bilo su angažovane 492 osobe, od 481 na neodređeno vreme, piše u informatoru o radu objavljenom na sajtu gradske uprave Beograda.

Međutim, u informatoru je naglašeno da je sekretarijat za poslove komunalne milicije prestao je sa radom u oktobru 2022. godine. Tada je Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju preuzeo sve poslove, predmete, arhivu i zaposlene.

Komunalni milicionari u uniformama od milion i po evra

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.