Ostalo Vesti iz zemlje

11.05.2023. 19:23

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Domaći med od danas deo stalne ponude u Lidlu

Foto: Nova ekonomija

Savet pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) saopštio je da će od četvrtka, 11. maja 2023. godine potrošači svakog dana moći da pronađu domaći bagremov med na rafovima u tržnom centrima Lidl.

Kako se objašnjava, reč je o medu koji se dobija direktno od pčelara Srbije iz njihovog Pogona za prikupljanje i plasman meda „Naš med“.

Potrošače pozivamo da se kupovinom meda iz Srbije zajedno sa nama srpskim pčelarima bore za kvalitet meda na tržištu, a protiv falsifikata i uvoznog meda sumnjivog kvaliteta.

„Potrošači iz cele Srbije sada konačno imaju gde da nabave NAŠ MED, med sa ličnom kartom, med čije se poreklo prati od pčelinjaka do trgovine. To je med iz Standarda kvaliteta Saveza pčelarskih organizacija Srbije ‘Dobra pčelarska praksa’ koji pčelari Saveza dobijaju na teritoriji cele Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Naš med u Lidlu je prilikom preuzimanja meda od pčelara, a u okviru kontrole kvaliteta, pored domaćih, prošao i najrigoroznije moguće inostrane analize na prirodnost i kvalitet u najboljim laboratorijama Nemačke (”Intertek”, Bremen) i Italije (”Lajf analitiks”, Roka de Baldi), maksimalne koje postoje prema trenutnim naučnim dostignućima, te je ovaj med definitivno najanaliziraniji i besprekoran pčelinji med na srpskom tržištu.

Svaka tegla ima serijski broj po kome se može pratiti poreklo na sajtu SPOS-a.

„Ova isporuka bagremovog meda potiče sa teritorije opštine Vlasotince, a med je sakupljan na teritoriji atara sela Boljare, Donja Lomnica, Donji Dejan, Кonopnica, Кukavica, Ladovica, Lipovica, Svođe, Skrapež, Tegošnica, Crna Bara, Crnatovo i Šišave“, dodaju iz SPOS-a.

Med će se do daljeg prodavati u teglama od 500 grama.

„Novo naučno istraživanje o vrednosti meda u ishrani, najbolje pokazuje kako med povoljno utiče na naše zdravlje. Na žalost, danas postoje čitave generacije koje nisu imale priliku da probaju pravi med, zbog brojnih falsifikata na tržištu, ali sada konačno imaju priliku da osete ukus pravog meda“, kažu pčelari iz SPOS-a.

SPOS: Srpski med traže u Kini i u arapskim zemljama

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.