2021

01.11.2021. 11:50

MK Group i AIK Banka

Autor: Nova Ekonomija

AIK Banka i MK Group doniraju 100.000 evra porodilištu u Beogradu

 AIK Banka i MK Group šire svoj tradicionalni program „Podrška porodici" donacijama porodilištima širom regiona. Projekat, čija ukupna vrednost iznosi više od 700.000 evra, realizuje se u Srbiji, Bosni i...

Jelena Galić(AIK Banka), dr Zlatibor Lončar, Aleksandra Stojanović(MKG)

2021

01.11.2021. 11:50

 AIK Banka i MK Group šire svoj tradicionalni program „Podrška porodici“ donacijama porodilištima širom regiona. Projekat, čija ukupna vrednost iznosi više od 700.000 evra, realizuje se u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. 

Tim povodom predstavnici AIK Banke i MK Group održali su sastanak sa Ministrom zdravlja Republike Srbije, dr Zlatiborom Lončarem, na kojem je dogovorena finansijska donacija od 100.000 evra za porodilište u okviru KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Ministar zdravlja Republike Srbije dr Zlatibor Lončar izrazio je tom prilikom zahvalnost zbog donacije kojom će se obezbediti još bolji uslovi u našim porodilištima.

,,Rast nataliteta i briga o najmlađima je strateški cilj za Srbiju jer deca predstavljaju našu budućnost. Zato država ulaže izuzetno velika sredstva u obnovu i izgradnju novih bolnica, obnavljamo pedijatrijska odeljenja, ginekološko-akušerske klinike, gradimo i Tiršovu 2, jer želimo da stvorimo još bolje uslove za najmlađe pacijente. Ali nam je veoma drago da će MK Group i AIK Banka i ove godine podržati naš zdravstveni sistem, ovoga puta u pravcu podrške našim porodilištima. Dogovorili smo donaciju za odeljenje ginekologije u KBC Dragiša Mišović, naročito imajući u vidu da ta bolnica zbrinjava trudnice i decu koja su COVID-19 pozitivna. Ovog puta dogovorili smo i još jednu važnu stvar, a to je da ćemo na svaki uložen dinar MK Group i AIK Banke u srpsko zdravstvo, mi uložiti još jedan. “, istakao je dr Lončar i podsetio da je MK Group i prošle godine pomogla zdravstveni sistem Republike Srbije, uključujući i odmor koji su za zdravstvene radnike koji rade u COVID-19 sistemu obezbedili u svojim hotelima. 

Jelena Galić, predsednica izvršnog odbora AIK Banke, zahvalila se ministarstvu zdravlja na podršci u realizaciji donaciji: „Ova donacija predstavlja širenje programa Podrška porodici koje i AIK Banka i MK Group organizuju za svoje zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Ove godine Podrška porodici proširila se i na lokalne zajednice u kojima poslujemo, kroz donacije porodilištima u celom regionu – u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Verujem da su trenuci u kojima nastaje život dragoceni ne samo za svaku porodicu, već i za celu naciju. Ulaganje u nove naraštaje jeste ulaganje u budućnost regiona, i zato na ovaj način želimo da doprinesemo unapređenju uslova u kojima se rađa novi život. Ovom prilikom bi se zahvalila ministru Lončaru koji je pomogao da identifikujemo porodilište koje će primiti našu donaciju“. 

Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group, istakla je: „Naše društveno odgovorne aktivnosti su i do sada najvećim delom bile usmerene ka zdravstvu i brizi o deci i mladima. Ovog puta su u fokusu buduće majke i bebe. Za ove potrebe smo za porodilište u okviru KBC „Dragiša Mišović“  izdvojili 100.000 evra, a vrednost celog regionalnog projekta iznosi preko 700.000 evra. Na ovaj način još jednom povezujemo ceo region kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi širom Jadranske regije.“ 

Regionalni projekat Podrška porodici biće realizovan u narednom periodu u pet zemalja regiona u kojima posluju MK Group i AIK Banka. Finansijske donacije odabranim porodilištima imaju za cilj da omoguće bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođene bebe, ali i da dugoročno pruže podršku porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta. 

U lokalnim zajednicama u kojima je prisutna, MK Group je samo tokom proteklih pet godina realizovala više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti koja premašuje pet miliona evra. Prošle godine kompanija je za svoje humanitarne aktivnosti u borbi protiv korona virusa izdvojila više od milion evra i tim povodom nagrađena Glavnim Virtus priznanjem za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, kao i proglašena za društveno odgovoru kompaniju godine od strane Srpske asocijacije menadžera.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.