2021

02.08.2021. 14:20

Mozzart

Autor: Nova Ekonomija

“Budi pobednica, budi preduzetnica” – više od sto žena konkurisalo za 10.000 evra

Mozzart

2021

02.08.2021. 14:20

Veliko interesovanje za projekat koji je kompanija Mozzart pokrenula u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost,  za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra

Više od sto žena prijavilo se na konkurs “Budi pobednica, budi preduzetnica”!

Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama, a odziv je bio sjajan.

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla.

O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.

Zahtevi kojima budu dodeljena bespovratna sredstva biće javno objavljeni na veb sajtovima kompanije Mozzart, Ministarstva za rad i Koordinacionog tela, u narednih mesec dana.

Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica. 

“Pokrenuli smo ovaj projekat sa ciljem da pomognemo ženama da budu ekonomski nezavisne, a veliki broj pristiglih prijava je dokaz da u Srbiji ima mnogo potencijala za razvoj ženskog preduzetništva. Ideja ima mnogo, potrebno je samo ohrabriti žene da pokrenu biznise. Znamo da nije lako odlučiti se na taj korak, pogotovo tokom ove neizvesne situacije sa korona virusom, ali upravo kroz ovakve akcije možemo da pružimo podršku. Ne samo u finansijskom smislu, kompanija Mozzart će pobednicama pomoći  u marketinškoj, odnosno medijskoj promociji svojih biznisa”, naglasio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u Mozzartu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.