2021

24.12.2021. 16:14

dm drogerie markt

Autor: Nova Ekonomija

Divan prizor u Topoli: Mesta za još 60 mališana u vrtiću

dm drogerie markt

2021

24.12.2021. 16:14

 Novak Đoković Fondacija, u saradnji sa kompanijom dm drogerie markt koja je glavni donator na projektu, otvorila je vrtić pri Predškolskoj ustanovi  „Sofija Ristić“ u Topoli. U projekat, koji je realizovan kroz saradnju sa opštinom Topola, uloženo je 15 miliona dinara. 

Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su osnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, predstavnici kompanije dm drogerie markt, direktorka predškolske ustanove Gordana Nidžović, predsednik opštine Topola Igor Petrović i zamenica predsednika opštine Jasna Vuković.

Zajedničkom akcijom Novak Đoković Fondacije, kompanije dm drogerie markt i drugih partnera, otvoren je novi objekat sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih

„Predškolska ustanova „Sofija Ristić“ prepoznata je po dugoj tradiciji. Proširivanjem kapaciteta, dobiće novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Novak Đoković Fondacija uvek stavlja dobrobit deteta u prvi plan, što na duže staze podrazumeva poboljšanje kvaliteta života čitave zajednice. Radujemo se što ćemo divnim domaćinima iz Topole i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom – i zahvaljujemo se Opštini i donatorima na odličnoj saradnji“, izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.  

Površina celog objekta iznosi 850m2, dok je Fondacija uz glavnog donatora kompanije dm u potpunosti rekonstruisala, adaptirala i opremila 250m2 – u sklopu kojih se nalaze dve radne sobe za 60 dece, kao i prateće prostorije, hodnik i toaleti. Fondacija je uz pomoć svojih donatora dodatno obezbedila izolaciju kompletne površine zgrade.

Ukupna vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara – od čega je vrednost donacije Fondacije 11,5 miliona dinara – u okviru čega je 8,5 miliona odvojeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok je do 3 miliona određeno za opremanje novih radnih i pratećih prostorija.

„Drago nam je što je naša kompanija prepoznata kao društveno odgovorna i zaista smo ponosni što nosimo takav epitet. Takođe, posebno smo srećni što smo glavni partner u ovom projektu koji je usmeren na najmlađe članove naše zajednice i njihov rani razvoj i obrazovanje. Želimo da verujemo da smo na ovaj način doprineli da naši najmlađi dobiju podsticajno okruženje iz kojeg će izrasti u zadovoljne ljude, spremni da grade svetliju i lepšu budućnost, za sve nas. Sa zadovoljstvom ćemo nastaviti da i dalje osluškujemo potrebe zajednice, voljni da i u narednom periodu budemo deo ovako važnih i značajnih projekata“, rekla je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm Srbija i Severna Makedonija. 

Pokretanje inicijative od strane Fondacije učinilo je da se i Opština Topola aktivno uključi u radove, što je omogućilo da se zgrada koja potiče iz 70-ih godina prošlog veka dodatno modernizuje u svom trpezarijskom i kuhinjskom delu, sa novom telekomunikacijskom i internet vezom – i grejanjem na gas. Pored glavnog donatora kompanije dm, pomoć i podršku u realizaciji projekta u Topoli pružile su i kompanije Henkel, Ceresit, Grubin, Enmon i Tarket.  

„Saradnja sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku privilegiju i čast. Naš vrtić je počeo sa radom 1985. godine, 40 godina posle osnivanja prvog zabavišta za decu u Topoli – i zahvaljujući dosadašnjoj podršci lokalne samouprave i od danas Novak Đoković Fondacije – proširili smo svoje kapacitete, povećali obuhvat dece i prerasli u ustanovu vrednu pažnje i za ponos građana Topole i okoline. Hvala vam što ste omogućili da naša deca provode vreme u prostoru koji je podsticajan, inspirativan, kreativan i moderan – i sigurna sam da će dugo pamtiti naše današnje druženje”, istakla je Gordana Nidžović, direktorka PU “Sofija Ristić” iz Topole. 

Vrtić u Topoli je 49. po redu koji je Fondacija opremila, adaptirala i rekonstruisala. U realizaciji ovog važnog projekta za kvalitetnije odrastanje i obrazovanje mališana priključila se i kompanija dm, koja je ovim povodom donirala 5,5 miliona dinara. Kompanija dm drogerie markt Srbija inače završava ovu godinu rekordnim donacijama, u ukupnom iznosu od 29,1 miliona dinara, od čega je 8,3 miliona dinara u novcu, dok je 20,8 miliona dinara u vidu kupovine neophodne opreme i robe.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.