2021

28.09.2021. 09:15

Eurobank

Autor: Nova Ekonomija

Eurobank opremila dva kabineta ekonomske škole u kragujevcu

Sedmu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtna za Vas” Eurobank je realizovala u Ekonomskoj školi u Kragujevcu. Banka je učenicima ove škole obezbedila 25 računara sa odg...

2021

28.09.2021. 09:15

Sedmu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtna za Vas” Eurobank je realizovala u Ekonomskoj školi u Kragujevcu. Banka je učenicima ove škole obezbedila 25 računara sa odgovarajućim  serverom i drugu vrednu opremu za Bankarski kabinet i kabinet za Obuku u osiguravajućem društvu.

Vrednost donacije iznosi više od 1,2 miliona dinara, a sredstva su prikupljena humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce”. Nova oprema koristiće učenicima obrazovnog profila komercijalista i službenik u bankarstvu i osiguranju u njihovom daljem školovanju. 

Pored toga, sa željom da dodatno unapredi kvalitet njihovog obrazovanja, Eurobank je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna, svim đacima Ekonomske škole obezbedila popust za kupovinu knjiga, kao i gift programa u knjižari Delfi u Kragujevcu.  

„Verujemo da su mladi ljudi najveća pokretačka snaga jednog društva i da ih je potrebno na vreme usmeriti i obezbediti im adekvatne uslove za razvoj i napredak. Veoma smo ponosni što i u ovako izazovnim vremenima možemo da doprinesemo njihovom profesionalnom razvoju uz  veliku podršku Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice. Do sada smo kroz projekat  Škola kao nacrtana za Vas uložili više od 7,2 miliona dinara i na taj način obezbedili kvalitetnije obrazovanje učenika srednjih ekonomskih škola u Srbiji“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

„Ovo je veoma važna donacija za Ekonomsku školu u Kragujevcu i zahvalni smo Eurobanci koja je kao društveno odgovorna kompanija prepoznala potrebe našeg školskog sistema i odlučila da ulaže u obrazovanje mladih. Oprema koja je dodeljena ovoj školi biće velika podrška učenicima, koji će nakon školovanja biti spremniji za tržište rada. Zajednički cilj svih nas je da radimo na obezbeđivanju kvalitetnih uslova za rad i učenje”, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Novi računari Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” u Zrenjaninu

„Opremanje kabineta novom opremom doprineće većoj zainteresovanosti i motivaciji učenika za rad, učenje i sticanje novih znanja. Takođe, i nastavnici koji rade u ovim kabinetima imaju želju za dodatnim usavršavanjem i obukama iz oblasti bankarstva i osiguranja. Eurobank potvrđuje da razume potrebe za ulaganjima u obrazovanje mladih ljudi, kako bi oni po završetku školovanja odmah mogli da se uključe u rad u bankarskom i osiguravajućem sektoru.Nadam se da će učenici i profesori na najbolji mogući način iskoristiti privilegiju rada i učenja u ovako opremljenim kabinetima na zadovoljstvo svih”, izjavio je Ivan Božović, direktor Ekonomske škole u Kragujevcu. 

Samostalni društveno-odgovorni projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobank je pokrenula 2018. godine, a za to vreme opremiljeno je osam računarskih kabineta u šest gradova Srbije i izdvojeno više od 7,2 miliona dinara. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.