2021

20.05.2021. 12:06

A1 Srbija

Autor: Nova Ekonomija

Još nekoliko dana do kraja glasanja za projekte koji menjaju svet – podržite ih jednim klikom

A1 Srbija pokrenula je društveno odgovorni program „Svet kakav želiš“ u okviru kojeg građani odlučuju kako će se rasporediti 10 miliona dinara namenjenih za realizaciju odabranih projekata. U trci u kojoj niko ne gubi gl...

Lazar Bojičić (Fondacija Petlja) Jovana Ružičić (Centar za mame) Željka Milošević (Internet društvo Srbije)

2021

20.05.2021. 12:06

A1 Srbija pokrenula je društveno odgovorni program „Svet kakav želiš“ u okviru kojeg građani odlučuju kako će se rasporediti 10 miliona dinara namenjenih za realizaciju odabranih projekata. U trci u kojoj niko ne gubi glasa se za projekte „Budi data driven“ Fondacije Petlja, koji se bavi interpretacijom i vizuelizacijom podataka, zatim „Mama, kako si?“ Centra za mame, koji se fokusira na mentalno zdravlje majki u našem društvu, kao i inicijativu „Bolji vazduh građanima“ iza koje stoji Internet društvo Srbije sa idejom o produkciji low-cost uređaja za merenje kvaliteta vazduha.

Svaki od tri projekta će dobiti novčanu podršku shodno broju osvojenih glasova u iznosu od pet, tri ili dva miliona dinara. Građani mogu da podrže njihove poduhvate jednostavnim glasanjem na sajtu svetkakavzelis.rs sve do 24. maja i dodatno se upoznaju sa njihovim idejama osmišljenim da menjaju naš svet na bolje. Pravila programa nalažu da svaki pojedinac sa jednog uređaja može glasati jedanput tokom 24 sata, dok je sam proces prilično jednostavan i brz i ne zahteva posebne registracije.

GLASAJTE ZA PROJEKTE KOJE ĆE A1 SRBIJA PODRŽATI SA 10 MILIONA DINARA

„A1 Srbija, prepoznat je u društvu kao kompanija koja osluškuje potrebe okoline i nastoji da stvara pozitivne promene u zajednici u kojoj posluje. Tako je i naš program „Svet kakav želiš“ usledio kao prirodan nastavak takvog pristupa, ali smo sada otišli korak dalje okupivši struku koja je prvobitno selektovala projekte koji u ovom trenutku najadekvatnije odgovaraju na potrebe našeg društva. Tako su se izdvojili interpretacija velike količine podataka sa kojima se susrećemo svaki dan, borba za čistiji vazduh i mentalno zdravlje mama. Na tom putu podrške želeli smo da uključimo i naše sugrađane, koji su sjajno reagovali na ovu našu inicijativu, o čemu svedoči skoro 50.000 glasova koje su projekti do sada prikupili“, izjavio je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

U  prvobitnoj selekciji projekata  učestvovao je tim vrsnih stručnjaka koji je odabrao ove tri inicijative iz oblasti javnog zdravlja, ekologije i obrazovanje, dok je finalna odluka o raspodeli sredstava u rukama šire javnosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.