2021

24.12.2021. 14:51

Mozzart

Autor: Nova Ekonomija

Mozzart donirao vozilo za osobe sa invaliditetom

Mozzart

2021

24.12.2021. 14:51

U južnobanatskom okrugu nastavlja da se širi poruka – Srbija bez barijera! Kompanija Mozzart, u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedila je vozilo prilagođeno osobama sa invaliditetom za potrebe 24 udruženja iz osam opština juznog Banata!

Ministarka Darija Kisić Tepavčević i direktor korporativnih komunikacija Mozzarta Borjan Popović uručili su ključeve predstavnicima Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Pančevo, na svečanosti u holu Gradske uprave.

Vozilo će biti ustupljeno ovom Društvu, a koristiće ga sva udruženjima osoba sa invaliditetom sa teritorije Južnobanatskog okruga, čime će se obezbediti uslovi za rad i nesmetano obavljanje aktivnosti na lokalnom nivou.

U ovom okrugu postoji 24 udruženja osoba sa invaliditetom u sastavu 9 pokrajinskih saveza udruženja kojima se na mesečnom nivou isplaćuju sredstva za realizaciju različitih stimulativnih i inkluzivnih aktivnosti namenjenih osobama sa invaliditetom.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević: Trudimo se da stvaramo Srbiju bez barijera, zemlju jednake pristupačnosti za sve svoje građane

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je od 2019. godine  pokrenulo čitav niz aktivnosti pod sloganom Srbija bez barijera. Trudimo se da svaki dan rušimo jednu po jednu barijeru i da stvaramo Srbiju bez barijera, zemlju jednake pristupačnosti za sve svoje građane“, navela je Kisić Tepavčević.

Ministarka je naglasila da je nabavka kombi vozila značajan doprinos povećanju pristupačnosti i poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zahvalila se kompaniji Mozzart.

„Kroz kampanju „Srbija bez barijera“, Ministarstvo rada se intenzivno trudi da obezbedi pristupačno okruženje za sve građane, a na tom putu imaju veliku podršku naše kompanije, naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija u Mozzartu. “Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom otkrili su sa kakvim se poteškoćama svakodnevno suočavaju, a saradnja Ministarstva i Mozzarta je jedinstven primer kako se te prepreke mogu ukloniti. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju smo realizovali sa našim partnerima iz Ministarstva, jer zajedno vodimo borbu i za bolji položaj žena na tržištu rada. Isto tako, želimo da omogućimo bolje uslove za osobe sa invaliditetom, a ponosni smo što će ovo vozilo biti na raspolaganju članovima 24 udruženja sa osam opština južnog Banata. Verujemo da će im ono pomoći da lakše obavljaju svoje aktivnosti“.

Inače, ova donacija rezultat je akcije „Navijaj za golove“ koje je Mozzart organizovao tokom Evropskog prvenstva u fudbalu. Posle 142 pogotka, u fond je otišlo 1.420.000 dinara, koji su na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usmereni za nabavku vozila prilagođenog osobama sa invaliditetom. 

I to ne samo sredstva iz akcije „Navijaj za golove“ – kompanija Mozzart donirala je celokupan iznos za kupovinu specijalnog prevoznog sredstva za potrebe osoba sa invaliditetom na području Pančeva, Plandišta, Alibunara, Vrbasa, Opova, Kovačica, Kovina i Bele Crkve.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.