2021

27.07.2021. 15:23

Mozzart

Autor: Nova Ekonomija

Muzika kao terapija

Mozzart

2021

27.07.2021. 15:23

„Muzički instrument koji je donirala kompanija Mozzart će unaprediti kvalitet rada u okviru terapijskog delovanja“, kaže šef Odsek za specijalističko konsultativne preglede za decu Prim dr Olivera Aleksić Hil

Više od 200 pacijenata godišnje dođe u Klinike za decu i omladinu Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu. Osim lekova, u njihovom izlečenju veoma je značajna i „umetnička“ terapija. Deca i mladi u ovoj ustanovi slikaju, boje i sviraju! Zaposleni u Institutu obratili su se kompaniji Mozzart za pomoć, kako bi dobili adekvatan muzički instrument i unapredili kvalitet rada sa pacijentima.

 „Naša klinika se sastoji od četiri organizacione jedinice koje se bave lečenjem dece i adolescenata do 24 godine. Mi smo jedni od vodećih u zemlji, a kod nas se leče deca iz cele Srbije, ali i regiona. Donacijom kompanije Mozzart, unapredićemo još više kvalitet rada u okviru terapijskog delovanja, te je ovakav poklon od velike važnosti jer pospešuje rad sa našim pacijentima“, kaže šef Odseka za specijalističko konsultativne preglede za decu Prim dr Olivera Aleksić Hil, dečji psihijatar.

Iz Klinike za decu i omladinu još dodaju da je ovo dobra uvertira u renoviranje petog sprata njihove zgrade koje je najavljeno za ovu godinu. U okviru Klinike sprovodi se individualna i grupna psihoterapija, porodična terapija, farmakoterapija, defektološki tretman, specijalno-pedagoški tretman i po potrebi uspostavlja kontakt sa školama, centrima za socijalni rad…

Nastavljena velika akcija opremanja dečjih klinika

Za sva odeljenja Klinike zajedničko je što se uvažava princip najboljeg interesa deteta, a pristup lečenju je timski, integrativan i individualno orijentisan. 

Ovom donacijom, kompanija Mozzart je nastavila veliku akciju opremanja dečjih klinika širom Srbije. Prethodno je Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu donirala medicinsku opremu.

U Tiršovu je stigla led fototerapijska lampa, kao i novčana pomoć koja je prikupljena u akciji Humanitarni tiket u podne – legendarni Moka Slavnić je sjajno tipovao i usmerio dobitak od 126.700 dinara.

Modernizacija neonatalnih odeljenja u bolnicama širom Srbije je od vitalnog značaja za prevremeno rođene bebe, a kompanija Mozzart je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja ove godine donirala dva inkubatora – Višegradskoj i Kliničkom centru Niš. Pomoć je prethodne nedelje stigla i dečjem odeljenju Opšte bolnice Pančevo, gde su ugrađene nove klime.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.