2021

10.01.2021. 19:27

MOL Grupa

Autor: Nova Ekonomija

Obezbeđeni mobilni domovi i sanitarni kontejneri za ljude pogođene zemljotresom u Hrvatskoj

MOL Grupa

2021

10.01.2021. 19:27

U cilju pružanja pomoći žrtvama zemljotresa koji je nedavno pogodio Hrvatsku, MOL Grupa je obezbedila 50 mobilnih domova i šest sanitarnih kontejnera za Sisačko-moslavičku županiju koja je najviše pogođena ovom prirodnom katastrofom. Kontejneri ukupne vrednosti 125.000 evra (950.000 kuna) poslužiće kao privremeni smeštaj ljudima koji su morali da napuste svoje domove. Prvi kontejneri su u Petrinju dopremljeni u petak, dok će ostatak stići tokom naredne nedelje.

Kao najveći strani investitor u Hrvatskoj, kompanija MOL oseća odgovornost da pomogne ljudima koji su suočeni sa problemima izazvanim zemljotresom u Hrvatskoj, naročito onima u Sisačkoj županiji. MOL Grupa ima prozvodni centar u Sisku i preko hiljadu zaposlenih ove kompanije živi u toj oblasti. 

„Svi u MOL Grupi u mislima smo sa žrtvama zemljotresa u Hrvatskoj. Kao najveći strani investitor u Hrvatskoj, smatramo svojim prioritetom da pomognemo ljudima u Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji. Stambeni objekti su takođe pretrpeli veliku štetu, tako da je neophodno obezbediti adekvatne smeštajne uslove čim pre je to moguće. Mnogi od tih ljudi su zemljoradnici i stočari kojima je potrebno rešenje koje će im omogućiti da ostanu blizu svojih domova. Zato smo u saradnji sa hrvatskim Direkcijom civilne zaštite obezbedili 50 mobilnih domova sa grejanjem i šest sanitarnih jedinica za ljude kojima su oni potrebni. Dok traje obnova porušenih objekata, ovi mobilni domovi će ljudima koji su svoje kuće izgubili pružiti značajnu pomoć,“ izjavio je Jožef Molnar, generalni direktor MOL Grupe.

Kompanije članice MOL Grupe, kao i njeni zaposleni, aktivno učestvuju u pružanju pomoći u oblastima pogođenim zemljotresom. INA je kao prvu pomoć donirala 2,5 miliona kuna, od čega je 500 hiljada kuna vrednost donacije za bolnicu u Sisku, dok je 2 miliona kuna vrednost donacija organizacijama i institucijama koje pomažu u oporavku. INA je sa svojim poslovnicama obezbedila i objekte i kontejnere koji će poslužiti za privremeni smeštaj za 100 ljudi. Takođe, oni su ponudili i svoje gorivo, sredstva za dezinfekciju i kontejnere za gas, dok su zaposleni aktivno uključeni u prikupljanje hrane i odeće koji se doniraju Crvenom krstu Hrvatske. INA je lokalnim vlastima ustupila svoje magacinske prostorije u Sisku  kako bi se tamo mogla čuvati humanitarna pomoć. Na INA i Tifon pumpama u oblastima pogođenim zemljotresom su obezbeđeni i besplatna kafa i flaširana mineralna voda za ljude uključene u pružanje humanitarne pomoći.

INA je pretrpela manju štetu tokom zemljotresa u Hrvatskoj. U isto vreme, proizvodni kapaciteti su prošli bez ikakvih oštećenja zbog čega celokupno poslovanje kompanije INA – eksploracija i proizvodnja ugljovodonika, rafinisanje, kao i poslovni sektori vele i maloprodaje – nastavlja da se neometano odvija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.