2021

07.10.2021. 12:44

Eurobank

Autor: Nova Ekonomija

Podrška Eurobanke preduzetnicima i mikro preduzećima

 Eurobank i Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisali su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,3 milijarde dinara za podršku preduzetnicima i mikro preduzećima. Prva tranša u iznosu polovine nove kreditne...

2021

07.10.2021. 12:44

 Eurobank i Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisali su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,3 milijarde dinara za podršku preduzetnicima i mikro preduzećima. Prva tranša u iznosu polovine nove kreditne linije biće realizovana već u ovom mesecu, dok je druga planirana za maj 2022. godine.

„Uloga preduzetnika i mikro preduzeća na domaćem tržištu od izuzetnog je značaja za razvoj ekonomije, a pristup sredstvima iz nove kreditne linije, omogućiće im da dodatno unaprede svoje poslovanje. Kreditna linija će se koristiti za finansiranje trajnih obrtnih sredstava i kratkoročnih investicija u ovom segmentu. Poseban značaj ove kreditne linije jeste u tome što će pomoći daljoj dinarizaciji tržišta mikro kredita, i na taj način doprineti i jačanju poverenja u domaći finansijski sistem”, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za nabavku nove proizvodne opreme

Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda Klaus Miler je rekao: “Pristup finansijskim sredstvima i dalje ostaje prioritet tokom i nakon krize izazvane virusom Covid-19. Obezbeđivanjem ovog kredita u domaćoj valuti, preduzetnici mogu da dobiju sredstva u istoj valuti u kojoj ostvaruju svoje prihode, čime se štite od deviznog rizika. Kao banka koja je u 2020. godini ostvarila rekord kada su u pitanju krediti za mikro i mala preduzeća, Eurobanka je spremna da nastavi da pruža podršku mikro i srednjim preduzećima i promoviše održivi ekonomski razvoj širom Srbije, a nama je zadovoljstvo da ih u tome podržimo.”

Osnovan 2005. godine kao vodeći razvojni investicioni fond, Evropski fond za Jugoistočnu Evropu ( EFSE) ima za cilj da podrži ekonomski razvoj i prosperitet u Jugoistočnoj Evropi, kao i Turskoj, Ukrajini, Belorusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji i zemljama Kavkaza, investirajući u mikro i mala preduzeća, kao i u poboljšanje životnih uslova privatnih domaćinstava. 

Eurobank od svog osnivanja u Srbiji 2003.godine intenzivno podržava poslovanje segmenta preduzetnika i mikro preduzeća. Samo u poslednjih 10 godina, Eurobank je plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.