2021

16.08.2021. 12:47

SBB Fondacija

Autor: Nova Ekonomija

SBB fondacija i “Ekološka svest” u akciji čišćenja u Požarevcu

SBB fondacija i nevladina organizacija “Ekološka svest” saopštili su danas da je održana akcija čišćenja jezera Zaova u okolini Požarevca.U okviru svoje dugogodišnje inicijative “Ne prljaj. Nema&s...

SBB Fondacija

2021

16.08.2021. 12:47

SBB fondacija i nevladina organizacija “Ekološka svest” saopštili su danas da je održana akcija čišćenja jezera Zaova u okolini Požarevca.

U okviru svoje dugogodišnje inicijative “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”, SBB fondacija ovog puta je podržala akciju čišćenja jezera i šume u opštini Malo Crniće. Čišćenju su se pridružili mnogobrojni građani Požarevca i okoline, koji rado uživaju u prirodnim lepotama i čistom vazduhu ovog izletišta.

Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije rekla je: “Čistoća jedne zemlje i odnos građana prema javnom dobru pokazatelji su stanja duha i nivoa društvene svesti, a SBB fondacija se već šest godina aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju, motivišući i inspirišući građane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima.” 

Dužnost svih građana je da se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini, a cilj SBB fondacije je da ih o tome edukuje i informiše. 

Srđan Miletić iz nevladine organizacije „Ekološka svest“ istakao je: “Posebnu zahvalnost dugujemo SBB fondaciji, koja je pružila nesebičnu pomoć i podršku u nameri da se očuva životna sredina našeg kraja i podigne njen standard.”

SBB fondacija i nevladina organizacija “Ekološka svest” sarađuju od osnivanja organizacije 2017. godine.

Kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ prepoznata je širom Srbije, što pokazuje spremnost ljudi da svoju životnu sredinu učine zdravijim mestom za život. 

SBB fondacija organizovala je 101 akciju čišćenja u 29 gradova, predstava „Ko to tamo prlja“ odigrana je za više od 30.000 dece, koja su na poklon dobila istoimenu knjigu. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 43.000 eko kesa, zasađeno je više od 2.000 sadnica, donirana su 23 dečja igrališta u 19 gradova širom Srbije, a realizovani su i projekti „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ u kojem je učestvovalo preko 50.000 dece i nagradni konkurs „rEKOnstrukcija“ na kojem je bilo prijavljeno više od 500 eko rešenja.

U narednom periodu, Fondacija će zajedno sa partnerima nastaviti da širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.  

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.