2021

22.12.2021. 13:48

Lideri društvene odgovornosti 2021

Autor: Nova Ekonomija

Solidarnost je timska igra – Mozzart nastavlja da asistira zajednici

Mozzart

2021

22.12.2021. 13:48

Ova uspešna domaća kompanija pomaže u svim segmentima društva, kroz niz društveno odgovornih akcija koje realizuje u saradnji sa ministarstvima, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, gradom, lokalnim samoupravama, poznatim ličnostima…

Neizvesnost je postala deo našeg novog života. I to ne ona uzbudljiva, kada Mitrogol u 90. minutu donese potpuni preokret protiv Portugalije i Srbija se plasira  na Mundijal. Neizvesnost koju sa sobom vuče kovid-19  naterala nas je da se na dnevnom nivou prilagođavamo novim merama, okolnostima, da igramo neprekidnu utakmicu za povratak u normalnost. Kompanija Mozzart  je deo i tog novog života, nastavlja da asistira zajednici u borbi za konačnu pobedu nad epidemijom i da kroz donacije, sponzorstva i niz redovnih akcija daje bolju prognozu sutrašnjice na ovim prostorima.

Novi projekat Besplatnih škola sporta, podržavanje talenata, umetnosti, humanitarnih organizacija… pokazali su da samo timska igra na humanost daje rezultata i vraća veru, pa su sa Mozzartom u ekipi zaigrale mnoge poznate ličnosti. Nastavljena je i saradnja sa ministarstvima, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Gradom Beogradom, lokalnim samoupravama…

„Praktično ne postoji relevantna institucija u državi i društvu a da mi nemamo nekakvu saradnju sa njom – organizujemo akcije sa Ministarstvom rada, zdravlja, odbrane i prosvete, Rektoratom, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost“, ističe Slobodan Prodanović, generalni direktor kompanije Mozzart. „Sve projekte sami osmišljavamo i realizujemo, što je pokazatelj iskrene posvećenosti kompanije da se bavi humanitarnim radom i pomogne zajednici u kojoj posluje. Ljudi nam veruju, vide i cene šta radimo, jer znaju da se trudimo u najkraćem roku da pomognemo, u skladu sa mogućnostima.“

Kao lider u ovoj oblasti na našim prostorima, ova uspešna domaća kompanija vraća deo profita u zajednicu, posvećena je modernizaciji društva u celini i učestvuje u razvoju uspešne tržišne ekonomije, a istovremeno poštuje životnu sredinu i okruženje u kome živimo.

„Društvena odgovornost je duboko utkana u sve poslovne procese kompanije, u svaki segment poslovanja. Ona je postala deo poslovne strategije – povezuje odgovornost prema društvu sa finansijskim uspehom. I u 2021. smo nastavili sa našim redovnim akcijama: Sto terena za jednu igru, Novi dresovi za nove šampione, Humanitarni tiket u podne i Stop nasilju nad ženama, a ujedno smo pokrenuli niz novih“, naglasio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Balkanski špijun – prva zoom predstava u Evropi

Od humanitarne onlajn predstave „Balkanski špijun“ sa glumačkim legendama, bilo je jasno ko će i u 2021. imati jednu od glavnih uloga na CSR pozornici u Srbiji. Pa i u svetu. Dragan Bjelogrlić, Branka Katić, Vesna Trivalić, Mima Karadžić i Gordan Kičić, uz Kesićevu pomoć, odigrali su prvu zoom predstavu u Evropi – Kovačevićevog „Balkanskog špijuna“, a Mozzart je Udruženju dramskih umetnika Srbije donirao 3,5 miliona dinara  na osnovu broja šerova sa „Jutjuba“.

DRAGAN BJELOGRLIĆ, BRANKA KATIĆ, VESNA TRIVALIĆ, MIMA KARADŽIĆ I GORDAN KIČIĆ, UZ KESIĆEVU POMOĆ, ODIGRALI SU PRVU ZOOM PREDSTAVU U EVROPI – KOVAČEVIĆEVOG „BALKANSKOG ŠPIJUNA“, A MOZZART JE UDRUŽENJU DRAMSKIH UMETNIKA SRBIJE DONIRAO 3,5 MILIONA DINARA  NA OSNOVU BROJA ŠEROVA SA „JUTJUBA“.

Spektakl se gledao širom planete, a istom brzinom je nekoliko nedelja kasnije kružila vest da je ova srpska kompanija na humanitarnoj licitaciji otkupila kapitensku traku koju je Ronaldo bacio na travi stadiona „Rajko Mitić“ i donirala 7,5 miliona dinara za lečenje malog Gavrila. Odmah potom je i sama organizovala niz plemenitih aukcija, jer su joj svetske fudbalske zvezde Ronaldo, Mesi, Ibrahimović, Vlahović, slale potpisane dresove.

Mozzart je na humanitarnoj licitaciji otkupio kapitensku traku koju je Ronaldo bacio na travi stadiona „Rajko Mitić“ i donirao 7,5 miliona dinara za lečenje malog Gavrila

Generator srpskog sporta i nagrada UEFA

Mozzart je obnovio 90 košarkaških, ali i multifunkcionalnih terena u sklopu akcije „Sto terena za jednu igru“ (pet u 2021), a ove godine je pokrenuo projekat „Besplatne škole sporta“, u sklopu kojeg deca širom Srbije dobijaju priliku da treniraju omiljeni sport bez plaćanja članarine. Kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“, do sada je više od 200 klubova, odnosno 6.000 sportista, dobilo novu opremu. Mozzart je u javnosti prepoznat kao generator srpskog sporta, a aktuelni je sponzor Fudbalskog, Košarkaškog i Odbojkaškog saveza Srbije, kao i FK Crvena zvezda, FK Vojvodina, FK Spartak, FK Radnički, RK i OK Vojvodina, KK Borac, KK Mega…

Ove godine je Mozzart pokrenuo projekat „Besplatne škole sporta“, u sklopu kojeg deca širom Srbije dobijaju priliku da treniraju omiljeni sport bez plaćanja članarine

U saradnji sa FSS-om, pokrenuta je i velika akcija „Fudbal je za devojčice“, koja je dobila ovacije čak iz Niona – UEFA je svrstala ovaj projekat među tri najbolja u kategoriji komunikacija u fudbalu! O kakvom uspehu je reč govori činjenica da je Evropska kuća fudbala u nikad jačoj konkurenciji, među 150 projekata iz 43 nacionalna saveza, rešila da nagradi ovu sjajnu inicijativu za afirmaciju mladih fudbalerki u Srbiji.

Podrška devojčicama u kopačkama je još jedna taktička zamisao Mozzarta da izbori male pobede za dame na polju rodne ravnopravnosti. Osim što se godinama kontinuirano bori protiv svakog vida nasilja i polne diskriminacije, ova domaća kompanija pruža pomoć u ekonomskom osnaživanju žena. 

50.000 evra za podršku ženskom preduzetništvu

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, kompanija je dodelila bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra za sedam nezaposlenih žena, u sklopu podrške ženskom preduzetništvu.

Ove hrabre žene koje uzgajaju žalfiju, proizvode pivo, izrađuju narodnu nošnju, prvi i najvažniji korak napravile su uz pomoć kompanije Mozzart. Podršku su dobile i na prijemu u Vladi Srbije, od prof dr Darije Kisić Tepavčević i potpredsednice Vlade Srbije prof. dr Zorane Mihajlović.

Na konkurs je stiglo više od sto prijava, a veliko interesovanje vladalo je i za startap akcelerator Univerzum, koji je kompanija Mozzart pokrenula sa Univerzitetom u Beogradu. 

Ovaj biznis inkubator će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji inovativnih zamisli. 

Timovi sa najboljim startap idejama dobiće priliku da besplatno koriste coworking prostor u centru Beograda, ali i finansijsku podršku, jer je kompanija Mozzart za ovaj startap akcelerator odvojila fond od 25.000 evra.

Više od 20 miliona dinara kroz humanitarni tiket

Poznate ličnosti svaki dan tipuju, a Mozzart daje zagarantovanu sumu od 10.000 dinara i po njihovoj želji usmerava dobitke u dobrotvorne svrhe. Kroz „Humanitarni tiket u podne” za pet godina je prikupljeno više od 20 miliona dinara, a pomoć je otišla na više od 100 adresa (fondacije, institucije, udruženja, pojedinci…)

ZA STARTAP AKCELERATOR UNIVERZUM KOMPANIJA JE IZDVOJILA 25.000 EVRA

Zaštita životne sredine

Zaštita životne sredine i ekologija su jedan od prioriteta u društveno odgovornom poslovanju kompanije Mozzart. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću vodi računa o racionalnoj potrošnji električne energije i smanjenju emisije C02 gasova u redovnom poslovanju, a od 2016. godine koristi struju iz obnovljivih izvora energije. Tokom 2020. godine, 85% poslovnica, kao i beogradska centrala na 7.000 kvadratnih metara, odnosno magacin, radili su zahvaljujući struji koja je u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora energije. 

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću od 2016. godine u redovnom poslovanju koristi struju iz obnovljivih izvora energije

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.