2021

26.01.2021. 14:21

MK Group i AIK Banka

Autor: Nova Ekonomija

Više od 1,5 miliona dinara za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

MK Group i AIK banka

2021

26.01.2021. 14:21

Kompanija MK Group i AIK Banka donirale su 1.600.000 dinara za kupovinu medicinske opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. S obzirom na to da je i pre epidemije virusa Covid-19 ova ustanova godišnje hospitalizovala oko 14.000 mladih, pomoć joj je bila i više nego potrebna.

„MK Group je ovom donacijom još jednom pokazala društvenu odgovornost i njene vrednosti u praksi. Kad god smo u mogućnosti, pružićemo podršku ustanovama kojima je ta pomoć neophodna, a sada su prioritet zdravstvene ustanove. Podsetiću da je MK Group jedan od osnivača fondacije ’Magnet za ljubav’, na čiju inicijativu je krajem 2018. godine sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, tako da je ova donacija deo naše kontinuirane višegodišnje saradnje sa ovom ustanovom“, rekla je Aleksandra Stojanović, direktor korporativnih poslova MK Group.

Institut je zdravstvena i naučno-edukativna ustanova za decu Vojvodine od 0 do 18 godina, a u njoj se obezbeđuju i najkompleksnije zdravstvene procedure.

„Nama u Institutu ova donacija znači mnogo, s obzirom na to da je uvek potrebno još kvalitetne medicinske opreme kako bismo obezbedili odgovarajuće lečenje našoj deci i omladini. Iako smo trenutno svi zaokupljeni novonastalom epidemijom Covid-19 i lečenjem ovakvih pacijenata, moramo misliti i na adekvatno zbrinjavanje svih drugih pacijenata i zato smo neizmerno zahvalni kompaniji MK Group i AIK Banci”, izjavila je doc. dr Jelena Antić, v.d. direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Od svog osnivanja, MK Group kontinuirano pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje, a samo u prošloj godini izdvojeno je više od milion evra, najviše za borbu protiv pandemije Covid-19, kao i za podršku zdravstvenim radnicima. Zbog svojih izvanrednih rezultata, zalaganja i pružanja pomoći čitavom društvu, ova kompanija proglašena je za društveno najodgovorniju kompaniju 2020. godine, od strane Srpske asocijacije menadžera.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.