2021

27.10.2021. 11:30

Mozzart

Autor: Nova Ekonomija

Više od 50 stručnjaka na startap akceleratoru Univerzum – Prijave u toku!

Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart pokrenuli su startap akcelerator Univerzum koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji njihovih inovativnih ideja u svim fazama razvoja. Prijave za ovaj program traju do 17. novembra...

Mozzart

2021

27.10.2021. 11:30

Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart pokrenuli su startap akcelerator Univerzum koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji njihovih inovativnih ideja u svim fazama razvoja. Prijave za ovaj program traju do 17. novembra, a mogu se vršiti putem sajta univerzum.info.

U okviru  ovog projekta više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najbiljim startapovima. Jedan od mentora je Milos Došen direktor Global Entrepreneurship Network (GEN) Srbija.

„Ovaj projekat će pružiti podršku mnogim startapima, a predstavlja sjajan primer partnerstva izmedju privatnog sektora i univerziteta“, kaže Milos Došen, direktor Global Entrepreneurship Network (GEN) Srbija

On objašnjava da uSrbiji i dalje nema dovoljno inicijativa koje na konkretan način – finansijski i ekspertski podržavaju razvoj startapa, tako da je uspostavljanje inicijativa poput Univerzuma ključ daljeg i ubrzanog razvoja startap zajednice. 

„Odlično je da se Univerzum pojavio jer će pružiti podršku mnogim startapima, ali i zato što predstavlja sjajan primer partnerstva izmedju privatnog sektora i univerziteta, a upravo su se takva partnerstva pokazala kao veoma uspešna u brojnim vodećim startap ekosistemima u svetu“, kaže Došen.

Naš sagovornik ističe da domaća startap zajednica pokazuje ozbiljnu vitalnost i značajan potencijal za rast, posebno u oblastima koje su i prepoznate kao vodeće – gaming, blockchain, big data, i IoT rešenjima za pametne gradove i agroindustriju.  On dodaje da je najbitniji faktor uspeha startapa odlučan tim.

„Energija koju sa sobom nosi tim, multidisciplinarnost tima, odlučnost u realizaciji postavljanih ciljeva i biznis planova su elementi koji presuđuju u vezi sa poslovnim uspehom, pronalaženjem investitora i poslovnih partnera. Ljudi su primarno naviknuti na sopstvenu zonu komfora, međutim, startap preduzetnici – osnivači i članovi tima – se praktično uvek nalaze u zoni ne-komfora, tako da je bitno biti spreman upravljati sopstvenim osećanjima i ponašanjima u dužem periodu u kome je neizvesnost jedina konstanta. Validacija, tj empirijska provera da li proizvod ili usluga zaista odgovaraju potrebama klijenata je ključ uspeha posebno u ranim fazama razvoja poslovne ideje“, zaključuje Došen. 

Mozzart odvojio fond od 25000 evra

Timovi sa najboljim startap idejama u okviru Univerzuma imaće priliiku i da besplatno koriste coworking prostor u centru Beograd, ali i dobiju investiciju! Kompanija Mozzart je za ovaj startap akcelerator odvojila fond od 25.000 evra.

Sve informacije o projektu možete naći na univerzum.info.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.