2021

07.04.2021. 13:50

Novak Đoković fondacija

Autor: Nova Ekonomija

Vreme u kojem solidarnost i timski rad spašavaju živote

Novak Đoković fondacija

2021

07.04.2021. 13:50

Od samog početka bilo je jasno da bitka protiv virusa COVID-19 neće trajati samo jedan dan. Zdravstveni sistem Srbije, kao i zdravstveni sistemi svih ostalih zemalja na svetu, bili su pod velikim pritiskom. Od presudnog značaja bilo je da naše društvo pokaže solidarnost, upornost i spremnost za timski rad. 

Iako se Novak Đoković Fondacija prevashodno bavi podrškom i ulaganjem u rani razvoj dece u Srbiji, njen tim je uvek bio spreman da pruži podršku Srbiji i regionu i u ostalim izazovima. Zahvaljujući njihovoj pomoć nakon majskih poplava 2014. godine obnovljeni su mnogi vrtići i naše najmlađe generacije mogle su da nastave sa obrazovanjem. Prepoznavši težinu zdravstvene situacije nakon izbijanja pandemije, Fondacija je bila spremna da još jednom pomogne u istoj meri. Povodom Svetskog dana zdravlja, delimo sa vama više o njihovoj podršci našim hrabrim zdravstvenim radnicama u nezi COVID pacijenata.

Odmah nakon izbijanja pandemije,  osnivači fondacije Novak i Jelena Đoković donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme. Ceo tim Fondacije pobrinuo se da oprema stigne što pre, da bude visokog kvaliteta i da odgovara potrebama zdravstvenih ustanova širom Srbije. Zahvaljujući podršci partnera, Fondacija je obezbedila pomoć u vrednosti od preko 1.023.000 evra za 25 zdravstvenih ustanova u Srbiji

Odmah po izbijanju pandemije, početkom 2020. godine, osnivač Fondacije, Novak Đoković rekao je da borba nije laka, da brojke nisu prijatne ali da je uveren da ćemo iz ovoga uspeti da izađemo još jači nego pre. On je sa javnošću podelio i koliko veruje da je važno da budemo solidarni i da pomažemo jedni drugima kako bismo brže došli do pobede sa virusom.

Fondacija Novak Đoković do sada je donirala 17 respiratora, 54 klinička monitora, 14 električnih kliničkih kreveta, 2 najsavremenija CT skenera, 2 uređaja za dezinfekciju površina visokog kvaliteta, 125 protokomera sa ovlaživačima vazduha za kiseoničnu terapiju, 6 špric pumpi, EKG aparat i drugu neophodnu medicinsku opremu. 

Pri uručivanju donacija, tim Fondacije se vodio ciljem da pomogne najvećim žarištima, ali i ostalim gradovima širom Srbije. Do sada su pomogli zdravstvenim ustanovama u Kragujevcu,  Kruševcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Ćupriji, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Valjevu, Šapcu, Boru i Pančevu. 

Takođe, Fondacija se trudila da pronađe najbolje načine kako da i deci pomognemo u tako izazovnim vremenima. Zato su donirali 100.000 zdravstvenih paketa za sve prvake u Srbiji i rekonstruisali prostorije za igru i edukaciju u tri dečije bolnice u Beogradu kako bi deci pacijentima barem malo ulepšali boravak.

Budući da je epidemiološka situacija, ne samo naše zemlje, nego i čitavog regiona i dalje nestabilna, Novak Đoković Fondacija posvećeno prati stanje na terenu, osluškuje potrebe zdravstvenih radnika i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudi da brzo reaguje i pruži pomoć tamo gde je najpotrebnija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.