2022

26.04.2022. 14:40

A1 Srbija

Autor: Nova Ekonomija

A1 i Evropska prestonica kulture u bojama „zastava budućnosti“

A1 Srbija

2022

26.04.2022. 14:40

 Kultura, umetnost, ples, edukacija, nova energija mladih ljudi samo su neki od sinonima za program „Zastave budućnosti“, koji će se u okviru Evropske prestonice kulture održati u Novom Sadu od 28 – 30. aprila. Kompanija A1 Srbija jedan je od glavnih sponzora ovog programa, koji će, kroz 70 različitih događaja, okupiti skoro 200 mladih umetnika i umetnica iz 20 zemalja širom sveta. 

Inspirisana temama ovogodišnjeg programa – podsticanjem stvaralaštva dece i mladih, njihovog kritičkog razmišljanja i uključivanja u društveni život kroz kulturu i umetnost, kompanija A1 Srbija pripremila je dve radionice koje će se, kao deo „Zastava budućnosti“, održati 29. i 30. aprila u Kreativnom distriktu.  

U okviru prve radionice  Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica publika će imati priliku da, iz prve ruke, od influensera Alekse Todorovića i Davida Pavlovića sazna sve o medijskoj i digitalnoj pismenosti, pravilima onlajn ponašanja, kao i oblicima cyberbullying-a. Podstaknuti prelaskom na „onlajn svet“ u svim segmentima života, ideja ove radionice je da deci i roditeljima približi teme digitalne pismenosti i naglasi važnost posedovanja znanja i veština u digitalnom okruženju. 

Druga, ekološka radionica pod nazivom Bolji vazduh za sve posvećena je svim građanima koji žele da saznaju više o kvalitetu vazduha koji dišu i načinima na koje kao pojedinci mogu doprineti rešavanju ovog izazova, od kog zavisi opstanak planete. Predavači će biti dr. Vladimir Đurđević, profesor Fizičkog fakulteta u Beogradu, Dunja Jovanović sa F.fm platforme, i predstavnici Internet društva Srbije – Vanja Stanić, Željka Desiree Milošević i Neda Aleksandrov. 

Na radionici će biti predstavljen i Klimerko, uređaj za merenje kvaliteta vazduha čija je distribucija građanima širom Srbije omogućena u okviru programa Svet kakav želiš.

Broj učesnika na obe radionice je ograničen, a svi zainteresovani se za prisustvo mogu prijaviti putem sledećih linkova: 

Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica

Bolji vazduh za sve 

Porgram „Zastave budućnosti“ će tokom ova tri dana kroz različite umetničke forme u skoro 70 događaja, „pustiti glas“ mladih umetnika na prostoru Kreativnog distrikta. Oni će imati priliku da kroz muziku, ples, cirkus, predstave, izložbe, modne događaje i različite aktivacije kao kreatori budućeg kulturnog života daju svoj lični pečat i ožive novosadski Veliki Liman kao mesto susreta bogatog industrijskog nasleđa grada i savremene kulture i stvaralaštva. 

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

A1 Srbija

A1 Srbija je deo internacionalne A1 Telekom Austria Grupe i mobilni operater koji unapređuje tržište telekomunikacija, kreirajući pouzdano iskustvo korisnika za život u savremenom digitalnom dobu. Blizu 1.500 zaposlenih posvećeno je kreiranju inovativnih rešenja i usluga, omogućavajući 2.4 miliona korisnika da odaberu i na najbolji način iskoriste mogućnosti koje digitalizacija nudi, u skladu sa svojim potrebama. 

A1 Telekom Austrija Grupa je lider digitalnih usluga i komunikacionih rešenja u regionu Jugoistočne Evrope, koja pruža usluge oko 25 miliona korisnika u sedam zemalja i zapošljava blizu 18.000 ljudi. A1 Grupa je jedinica kompanije América Móvil, jednog od najvećih provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

 Za više informacija posetite www.a1.rs i www.A1.group

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.